19:20 24.06.2021

США підтримують Велику Британію і Україну в протидії агресії РФ

2 хв читати
США підтримують Велику Британію і Україну в протидії агресії РФ

Сполучені Штати повністю підтримують Велику Британію, яка протистоїть російській агресії в Україні, і вкотре висловлюють прихильність територіальної цілісності України, повідомляє прес-служба посольства США в Києві в четвер.

"Ми підтримуємо нашого союзника, Велику Британію, в протистоянні агресії Росії в Україні, і ми підтверджуємо свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, які поширюються на її територіальні води. Крим - це Україна", - зазначають у посольстві.

Як повідомлялося, в середу в Міноборони РФ повідомили, що російські військові відкрили попереджувальний вогонь по курсу британського есмінця "Дефендер", який уранці ввійшов у територіальне море РФ у Чорному морі в районі мису Фіолент на три кілометри.

"Есмінець було заздалегідь попереджено про застосування зброї в разі порушення державного кордону Російської Федерації. На попередження не відреагував", - зазначили в Міноборони РФ. Прикордонний сторожовий корабель здійснив попереджувальну стрільбу, а бомбардувальник Су-24М здійснив попереджувальне бомбометання (4 ОФАБ-250) по курсу руху есмінця КРЗ "Дефендер", заявили російські військові.

Однак пізніше в міністерстві оборони Великої Британії стверджували, що російські військові не відкривали попереджувального вогню у зв'язку з проходженням есмінця "Дефендер" ВМС Великої Британії в Чорному морі поблизу Криму. У відомстві заперечували, що на шляху прямування есмінця російська сторона здійснювала бомбометання.

Також в британському уряді заявили, в майбутньому британські кораблі знову будуть ходити в водах Чорного моря неподалік від Кримського півострова.

"Звичайно, так ... Ми ніколи не визнавали анексію Криму, це були українські територіальні води", - відповів на відповідне запитання телеканалу Sky News державний секретар міністерства довкілля Великої Британії Джордж Юстіс.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА