20:12 23.07.2021

Голосіївський райсуд Києва заарештував іноземців, які організували міжнародний канал поставки героїну з Ірану в Україну

2 хв читати
Голосіївський райсуд Києва заарештував іноземців, які організували міжнародний канал поставки героїну з Ірану в Україну

Голосіївський районний суд міста Києва в п'ятницю, 23 липня, задовольнив клопотання прокуратури Автономної Республіки Крим та м.Севастополя та обрав двом громадянам Туреччини, які курирували транснаціональний канал поставки наркотиків в Україну, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

"Щойно Голосіївський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури автономії і обрав зазначеним особам запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без альтернативи внесення застави", - йдеться в повідомленні прокуратури, оприлюдненому в Telegram.

Як повідомлялося, 23 липня, під час проведення спецоперації українські правоохоронці затримали двох громадян Туреччини, які займалися постачанням героїну в Україну.

"Вони - члени транснаціонального злочинного угруповання, що займається контрабандою героїну з Ірану через територію Вірменії, Грузії в Україну. Угруповання збувало наркотики на території нашої держави, зокрема на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, а також контрабандою до країн Європейського Союзу, куди перевозили наркотики дрібними партіями. Для відволікання уваги і перевірки пильності правоохоронних органів і митників, організатори здійснювали навіть "перевірочні" рейси без нелегального товару, щоб цим же шляхом направляти вже наркотики", - заявила з цього приводу генпрокурор України Ірина Венедіктова.

В ході спецоперації правоохоронці проконтролювали поставку з Ірану в Україну вантажного автомобіля на склад в Києві. У причепі авто в спеціально обладнаних муляжах саману виявлено наркотичний засіб. Під час обшуку там було вилучено 1159 брикетів з героїном.

Крім того, у організаторів каналу контрабанди, які були затримані неподалік від складу, в двох валізах було виявлено та вилучено ще 5 брикетів з 1550 грамами героїну.

Загальна вага вилученої партії перевищила 368 кілограм, а вартість на чорному ринку - понад 1 млрд грн.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА