07:01 27.09.2021

У Черкаській області на довиборах у Раду зареєстрували кандидата-двійника від "Слуги народу", правоохоронці порушили справу

2 хв читати
У Черкаській області на довиборах у Раду зареєстрували кандидата-двійника від "Слуги народу", правоохоронці порушили справу

У Черкаській області на окрузі № 197, де на проміжні вибори до Верховної Ради зареєстрували кандидата-двійника від партії "Слуга народу" Віталія Войцехівського, правоохоронці почали розслідування за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права, повідомила прес-служба обласної Національної поліції.

"24 вересня до Золотоніського районного відділу поліції надійшла заява від місцевого мешканця. Чоловік повідомив про те, що Центральна виборча комісія на засіданні ухвалила рішення щодо реєстрації на вибори одного з кандидатів, який є повним тезкою із заявником", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що зареєстрований Центрвиборчкомом кандидат змінив свої анкетні дані за тиждень до подання документів, що перешкоджає йому балотуватися на рівних засадах, вводячи в оману виборців.

Правоохоронці порушили досудове розслідування в кримінальному провадженні за частиною 3 статті 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України.

Поліцейські встановлюють обставини події.

"Поліція Черкаської перевіряє всі повідомлення про можливі порушення і закликає суб'єктів виборчого процесу діяти виключно в рамках закону", - додали в поліції.

Раніше повідомлялося, що Центральна виборча комісія (ЦВК) на засіданні в п'ятницю зареєструвала чотирьох кандидатів у народні депутати України на проміжних виборах народних депутатів України, які відбудуться 31 жовтня в одномандатних виборчих округах №184 (центр - м.Нова Каховка Херсонської області) і № 197 (центр - м.Канів Черкаської області).

6 вересня політрада партії "Слуга народу" висунула чинного мера міста Золотоноша Черкаської області Віталія Войцехівського кандидатом у народні депутати на проміжних виборах народних депутатів в одномандатному виборчому окрузі №197 (центр - Канів Черкаської області)

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА