07:57 18.10.2021

Явка на місцевих виборах в Естонії склала 54,8%

1 хв читати
Явка на місцевих виборах в Естонії склала 54,8%

В Естонії в неділю пройшли вибори до зборів місцевих самоврядувань.

Як повідомила Державна служба з організації виборів, за попередніми даними, в голосуванні взяли участь 54,8% осіб із правом голосу. В ході дострокового і електронного голосування взяли участь у виборах 588 836 людей, з них 46,8% проголосували електронним шляхом і 53,2% прийшли на виборчі дільниці.

У виборах взяли участь 136 виборчих спілок і 8 партій. Цього разу не стала виходити зі своїми списками нечисленна Об'єднана ліва партія Естонії, до якої входять переважно російськомовні громадяни.

На попередніх місцевих виборах активність склала 53,3%.

Правом голосу на виборах до зборів місцевих самоврядувань мають жителі, які досягли 16-річного віку станом на 17 жовтня.

У Таллінні, крім виборчих дільниць, які працювали в приміщеннях, можна було проголосувати на свіжому повітрі в спеціально обладнаних наметах. На виборчих дільницях не здійснювалася перевірка Covid-сертифікатів.

Поряд із громадянами Естонії, виборчим правом на виборах до зборів місцевих самоврядувань мають також громадяни інших держав Європейського союзу і іноземці, що мають довгостроковий або постійний вид на проживання (зокрема громадяни РФ, України, Білорусі та інших країн), а також володарі "сірих паспортів" осіб без громадянства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА