10:00 26.10.2021

Рейтинг Терехова більш ніж вдвічі перевищив рейтинг Добкіна

2 хв читати
Рейтинг Терехова більш ніж вдвічі перевищив рейтинг Добкіна

Згідно з дослідженням соціологічної кампанії HumanResearch, на виборах мера Харкова за Ігоря Терехова готові проголосувати 55,8%, за Михайла Добкіна – 25,9%. Рейтинги інших кандидатів виявилися нижчими за 4%. 

«Потрібно відмітити, що всі три останніх соцопитування різних кампаній показують дуже близькі результати. Є тенденція – Ігор Терехов помітно посилив свою перевагу. Звісно, зберігається інтрига, буде другий тур чи результат визначиться у першому. Залежить це здебільшого від того, чиї виборці підуть більш дисципліновано голосувати», - заявив під час презентації результатів дослідження в Харківському прес-клубі Олександр Кізілов, завідуючий кафедрою соціологічних досліджень ХНУ ім. Каразіна. 

Характерно, що 60% харків’ян впевнені у своїй готовності прийти на вибори, ще 11% припускають, що скоріш за все прийдуть. 

Також у соціологічному дослідженні відмічений наступний тренд – харків’яни проявляють набагато більш оптимістичне ставлення до подій у рідному місті, ніж в цілому у країні. Якщо події в Україні в позитивному контексті оцінюють тільки 17% опитаних, то по відношенню до Харкова таких майже втричі більше – 49%. 

Опитування було проведено компанією Human Research за ініціативою Харківської соціологічної мережі в період із 12 до 22 жовтня 2021 р. У дослідженні взяли участь 1613 харків’ян. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,6%. 

Нагадаємо, що це вже третє електоральне дослідження напередодні виборів Харківського міського голови, яке проведено цієї осені. До цього результати соціологічних досліджень на цю тему публікували компанія «SOCIS»та група«Рейтинг». Згідно з цими дослідженнями також результат виборів має визначитися вже у першому турі. 


 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА