12:15 26.10.2021

Зеленський продовжує лідирувати у президентському рейтингу – опитування Центру Разумкова

2 хв читати
Зеленський продовжує лідирувати у президентському рейтингу – опитування Центру Разумкова

Якби в Україні найближчої неділі відбулися президентські вибори, то нинішній глава держави Володимир Зеленський отримав би 26% голосів тих, хто має намір взяти участь у голосуванні, свідчать результати соціологічного опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 14 до 20 жовтня.

За даними дослідження, якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільшу кількість голосів у першому турі отримав би Зеленський (17% усіх опитаних або 26% тих, хто візьме участь у виборах та визначився, за кого голосуватиме).

На другому місці п'ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, за нього мають намір проголосувати відповідно 9% та 14% опитаних, за лідера партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрія Бойка – відповідно 7% та 12%.

За лідерку Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко – відповідно 7% та 10%, за екс-спікера парламенту Дмитра Разумкова – відповідно 6% та 9%, за екс-нардепа Євгена Мураєва – відповідно 4% та 6%, за лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка - 3% та 5%.

Наступним у рейтингу йде лідер "Української стратегії" Володимир Гройсман – за нього готові віддати свій голос 2% усіх опитаних і 3,5% серед тих, хто має намір брати участь у виборах, за лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - відповідно 2% та 3%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка – відповідно 2% та 2%, за шоумена Сергія Притулу – відповідно 1,5% та 2%, за представника Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Руслана Кошулинського – відповідно 1% та 2%, за мера Києва Віталія Кличка – відповідно 1% та 1%.

Згідно з опитуванням, порівняно з кінцем липня - початком серпня 2021 року знизилася електоральна підтримка президента Зеленського (з 19,5% до 17% серед усіх опитаних). Також порівняно з січнем знизився рівень електоральної підтримки Бойка (з 13% до 7% серед усіх опитаних), що частково може бути пов'язане з появою Мураєва в запропонованому респондентам списку кандидатів.

Крім того, порівняно із січнем знизився рівень електоральної підтримки Порошенка (з 12% до 9% серед усіх опитаних). З кінця липня - початку серпня зріс рівень електоральної підтримки Разумкова (з 2% до 6% серед усіх опитаних).

Дослідження проведено методом інтерв'ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що представляє доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з ймовірністю 0,95.

Соціологічне опитування проведено у рамках дослідницьких проектів, які здійснює Центр Разумкова за підтримки представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА