12:24 26.10.2021

До ВР проходять "Слуга народу", "Євросолідарність", "ОПЗЖ", "Батьківщина", "Наші", "Сила і честь" – соцопитування Центру Разумкова

3 хв читати
До ВР проходять "Слуга народу", "Євросолідарність", "ОПЗЖ", "Батьківщина", "Наші", "Сила і честь" – соцопитування Центру Разумкова

Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчим часом, то до парламенту пройшли б політичні партії "Слуга народу", "Євросолідарність", "Опозиційна платформа – За життя", "Батьківщина", "Наші" та "Сила" і честь", свідчать результати соціологічного дослідження "Електоральні орієнтації громадян України (жовтень 2021 р.)", проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

"Найбільшу підтримку виборців отримали б політична партія "Слуга народу" (за неї готові віддати свій голос 14% усіх опитаних або 22% тих, хто візьме участь у виборах та визначився, за яку партію голосуватиме)", - йдеться у прес-релізі Центру Разумкова.

У ньому наголошується, що за партію "Європейська солідарність" готові віддати свій голос 16% тих, хто візьме участь у виборах і точно визначився, за яку партію голосуватиме і 10% опитаних.

Партію "Опозиційна платформа – За життя" готові підтримати відповідно 13% та 8%, "Батьківщину" – 11% та 7%, "Наші" – 6% та 4%, "Силу і честь" – 6% та 4%.

Нижче за прохідний бар'єр виявилися партії "Українська стратегія Гройсмана" – за неї готові проголосувати 4% виборців, що визначилися з вибором, і 2% усіх респондентів, "Громадянська позиція" – 3% і 2% відповідно, Радикальна партія Олега Ляшка – 2,5% та 2%, за ймовірну партію Сергія Притули – 2% і 2%, "Свободу" – 2% і 1%, "Партію Шарія" – 2% і 1%, "Удар" – 1% і 1%. Інші політичні сили набирають менше ніж 1% голосів виборців.

"Порівняно з кінцем липня-початком серпня 2021 року знизилася електоральна підтримка партії "Слуга народу" (із 17% до 14% серед усіх опитаних). Порівняно з січнем 2021 року знизився рівень електоральної підтримки партії "Опозиційна платформа - За життя" (з 14% до 8% серед усіх опитаних), що частково може бути пояснено появою у списку партій, який пропонували респондентам, партії "Наші", яка орієнтується на той самий сегмент виборців, що і "ОПЗЖ", - повідомляють соціологи.

Вони уточнюють, що порівняно із січнем 2021 року на статистично значущому рівні знизилася електоральна підтримка партії "Голос" (з 2% до 0,3% серед усіх опитаних) та "Опозиційного блоку" (з 0,9% до 0,3%), що також частково може бути пояснено появою в опитувальнику відповідно Партії Сергія Притули та партії "Наші".

"Рівень електоральної підтримки інших політичних партій із початку цього року не змінився на статистично значущому рівні", - резюмують соціологи.

Соціологічне дослідження проводила соціологічна служба Центру Разумкова з 14 до 20 жовтня 2021 року методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондентів.

Під час дослідження було опитано 2 018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму й тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що становить доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА