13:18 01.11.2021

Арахамія прокоментував кадрові ротації, які можуть відбутися найближчим часом

2 хв читати
Арахамія прокоментував кадрові ротації, які можуть відбутися найближчим часом

Віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, який подав у відставку, висунутий на посаду міністра оборони, оскільки довів свій професіоналізм і заробив хорошу репутацію серед міжнародних партнерів, повідомив голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія, коментуючи кадрові ротації, які можуть відбутися найближчим часом.

"У сфері оборонних закупівель суттєво наразі змінилися правила завдяки тому, що ми ухвалили новий закон рік тому, він запрацював лише декілька місяців тому. Наразі Міністерство оборони потребує багатьох швидких змін... Потрібно було шукати досвідченого менеджера, який міг би очолити Міністерство та здійснювати всі ці зміни. Фактично пан Резніков вже довів свій професіоналізм і свою дипломатію, має хорошу репутацію серед міжнародних партнерів... Тому ми вирішили (висунути Резнікова кандидатом на посаду міністра оборони - ІФ)", - сказав Арахамія на брифінгу в понеділок.

При цьому голова фракції зазначив, що у нинішнього керівника Міноборони Андрія Тарана "є скарги на стан здоров'я, зокрема".

Крім того, за словами Арахамії, у рамках цієї ротації пропонується призначити народного депутата Ірину Верещук на посаду міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, бо у фракції "Слуга народу" до неї є довіра. "Вона очно зможе виконувати цю роботу професійно", - додав він.

Голова Державної митної служби України Павло Рябікін, як пояснив Арахамія, "переходить фактично до міністерства стратегічної галузі, але без приставки віце-прем'єр, тому що під час роботи цього міністерства зрозуміло, що всі функції щодо політик розвитку промисловості фактично і обмежуються цим міністерством, і тому немає сенсу мати цю приставку.

При цьому нового керівника Держмитниці визначить Кабінет Міністрів України.

Арахамія також поінформував, що на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів замість Романа Абрамовського розглядається кандидатура його заступника Руслана Стрільця, але "цілком ймовірно, враховуючи обмеження за часом, що в середу він не буде призначений, можливо, уряд визначить його тимчасовим виконувачем обов'язків, а потім, коли ми знайдемо достатньо часу, він буде проголосований".

Крім того, голова парламентської фракції "Слуга народу" поінформував, що перший віце-прем'єр-міністр - міністр економіки України Олексій Любченко ще не написав заяви про звільнення, але "якщо такі розмови дійдуть до логічного кінця, то ми пропонуватимемо пані Свириденко (заступник голови Офісу президента Юлія Свириденко - ІФ) замість нього".

"І питання стосовно пана Штучного (колишній керівник апарату Верховної Ради В'ячеслав Штучний - ІФ) буде сьогодні на фракції вирішено і, сподіваюся, проголосовано щодо призначення його керівником апарату Верховної Ради", - додав Арахамія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА