11:41 05.11.2021

Геращенко вимагає відсторонити Арахамію від участі у п'яти засіданнях ВР

1 хв читати
Геращенко вимагає відсторонити Арахамію від участі у п'яти засіданнях ВР

Співголова депутатської фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко вважає, що Верховна Рада має ухвалити рішення про відсторонення голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії від участі в п'яти пленарних засіданнях за висловлювання про неготовність українців сприймати жінку на посаді міністра оборони України.

"Кого я вимагатиму відсторонити від засідань, - це пана Арахамію, тому що заявити у воюючій країні, де 32 тисячі жінок на сьогодні нарівні з чоловіками захищають українську землю, на відміну від Арахамії, де 5 тисяч жінок-офіцерів, заявити про те, що суспільство не готове сприймати жінку міністром оборони... Я вважаю, що Арахамію потрібно негайно відсторонити від п'яти пленарних засідань", - заявила Геращенко журналістам у кулуарах парламенту у п'ятницю.

Раніше Арахамія поінформував про те, що "Слуга народу" вирішила не висувати жінку на посаду міністра оборони (на цю посаду було призначено екс-міністра з питань реінтеграції Олексія Резнікова), тому що вважає, що суспільство нібито не сприйме жінку-міністра оборони, оскільки українці до такого не звикли.

Як повідомлялося, згідно з порядком денним, Верховна Рада на засіданні в п'ятницю планує розглянути питання щодо відсторонення від п'яти пленарних засідань народних депутатів "Слуги народу" Галини Третьякової та "Європейської солідарності" Ірини Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА