Вибори
17:02 18.10.2018

Нардеп від "БПП" Третьяков не має наміру підтримувати проект держбюджету, в якому не враховано потреби військових з Донбасу

2 хв читати
Нардеп від "БПП" Третьяков не має наміру підтримувати проект держбюджету, в якому не враховано потреби військових з Донбасу

Народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка", голова парламентського комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю Олександр Третьяков не має наміру голосувати за проект державного бюджету на 2019 рік, оскільки він не передбачає забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які брали участь в АТО й визнані учасниками бойових дій, повідомляє прес-служба партії.

"Я не знаходжу для себе аргументів голосувати за держбюджет, у якому не враховано потреби людей, котрі сьогодні захищають нас на сході", - сказав О.Третьяков під час брифінгу у Верховній Раді в четвер.

Він нагадав, що за наполяганням комітету в держбюджеті на 2018 рік було передбачено окрему бюджетну програму для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які брали участь в АТО та визнані учасниками бойових дій. "На той час неможливо було точно прорахувати необхідну суму, адже не було точних даних, скільки таких осіб. Тому початкова сума цієї програми становила 25 млн грн. Така програма є вкрай актуальною і необхідною, адже стосується тих людей, які захищали в АТО свою державу і з об’єктивних причин не можуть повернутись у свої домівки", - зазначив парламентарій.

Крім того, О.Третьяков зазначив, що, згідно з чинним законодавством, на початок 2018 року такі люди не могли бути поставлені на квартоблік, оскільки мають житло на окупованій території, тому комітет запропонував передбачити відповідну бюджетну програму в держбюджеті-2018 і рекомендував Кабміну внести зміни до правил обліку громадян, аби внутрішньо переміщені особи, які брали участь в АТО та визнані учасниками бойових дій, отримали право ставати на квартирний облік для поліпшення житлових умов. Відповідні зміни було внесено.

"У результаті ці люди змогли ставати на квартирний облік. А станом на липень 2018 року ми вже мали реальну картину щодо кількості таких осіб та їхніх житлових потреб. Отже, додаткова сума на цю програму становила 16,7 млн грн, яку й було виділено. На сьогодні загальна сума за цією програмою на 2018 рік становить 41,7 млн грн", - повідомив голова комітету, додавши, що тепер ці кошти розподілені для придбання житла 49 родинам.

"А тепер про наші реалії. У проекті держбюджету на 2019 рік видатки на цю програму передбачені лише на рівні 5,3% від потреби. При цьому наш комітет вніс пропозицію збільшити видатки на цю програму на 300 тис. грн. У проекті бюджету на наступний рік закладено лише 25 млн грн", - пояснив О.Третьяков.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА