Вибори
13:45 25.10.2018

Україна має виграти політичну, економічну, військову та зовнішньополітичну битви для перемоги над РФ - Садовий

3 хв читати
Україна має виграти політичну, економічну, військову та зовнішньополітичну битви для перемоги над РФ - Садовий

Мер Львова і лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий вважає, що Україна має отримати перемогу в чотирьох сферах - політичній, економічній, мілітарній і зовнішньополітичній - для того, щоб виграти у війні з РФ, повідомляється на офіційному сайті партії в четвер .

"Перша битва - політична. Росія має два головних важеля впливу на внутрішню політику в Україні. Це прямі агенти впливу і корупція. Ми всі добре знаємо людей, які працюють на Путіна", - сказав А.Садовий на відкритті Lviv Security Forum, додавши, що вони "їздять до Росії, отримують інструкції, вони є власниками медіа в Україні".

"Корупція - ще один важіль. Для Путіна важливо, щоб українська політична еліта була корумпована. І тоді вона є вигідною для Кремля, навіть коли вона має антиросійську риторику. Адже їй не довірятимуть у світі, їй не довірятимуть українці і їй не довірятиме армія", - заявив він.

Друга битва, за його словами, економічна, оскільки для РФ важливо прив'язати українську економіку до себе. "Після 2014 ми побачили зменшення товарообігу з Росією, але вже останні два роки імпорт з Росії сильно виріс", - зазначає політик.

"У нас є власне вугілля на Західній Україні, але завозимо його з Росії. І так в багатьох галузях. Важливою є енергетична незалежність. Ми майже програли битву за "Північний потік-2", і питання енергетичної безпеки стає головним. Нарощення власного видобутку газу, масштабне впровадження енергозбережних технологій - це пріоритет", - наголосив А.Садовий.

Також, на думку політика, слід говорити про можливість інвестицій західних союзників України в оборонний комплекс. "Війна має надати поштовху серйозним інноваціям у цій галузі", - наголосив він.

"Третя битва - мілітарна. Ми пишаємося нашим воїном, захисником, який показав мужність всьому світу. Але чи є він захищеним... коли повертається додому? Тут основою основ є довіра і моральний дух солдата. Коли ворог значно сильніший у кількості зброї, моральний стан має особливо важливе значення", - зазначає А.Садовий.

Крім того, за його словами, бюджет Міноборони України це "лише кілька зашифрованих рядків". "Бюджет оборони США - 500 сторінок детального опису. Ми боїмося, що ворог знатиме, що ми купили і за скільки? Він і так знає деталі цього бюджету. А ось для українців він закритий", - зазначив він.

Ще одна битва, за словами лідера "Самопомочі", зовнішньополітична. "Щоб говорити на рівних з іншими, ми маємо мінімізувати корупцію, показати зростання економіки. Тоді ми будемо рівними партнерами і матимемо що запропонувати потенційним союзникам", - зазначає політик.

"Нам важливо вибудовувати двосторонні відносини з країнами Центральної Європи, США, Великобританією, які розуміють, що таке Росія. Українська дипломатія має працювати на максимальних обертах для того, щоб шукати і примножувати союзників у всіх важливих для нас країнах", - сказав він.

А.Садовий наголосив, що лише вигравши всі ці битви Україна зможе перемогти у війні, захистити незалежність і звільнити усі окуповані території.

В Lviv Security Forum беруть участь експерти з України та країн Заходу, а також міністр закордонних справ Павло Клімкін.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА