Вибори
14:56 06.12.2018

Росія намагається вплинути на вибори в Україні - спецпредставник Держдепу США

2 хв читати
Росія намагається вплинути на вибори в Україні - спецпредставник Держдепу США

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що ескалацією в Керченській протоці Росія намагається вплинути на політику Києва.

К.Волкер в інтерв'ю "Голос Америки", опублікованому в четвер, відповідаючи на запитання, що Росія намагається домогтися ескалацією, сказав: "Я думаю, що вони намагаються вплинути на політику в Києві, виставити уряд в поганому світлі, мовляв, ці речі все ще тривають. Зрозуміло, що український уряд не може це контролювати, рушійною силою тут є Росія. І не можна розглядати цей інцидент поза широким контекстом".

На уточнювальне запитання, чи розглядає він це в контексті виборів, спецпредставник Держдепу США заявив: "Так, абсолютно. Я думаю, що Росія намагається вплинути на українські вибори, так само як вони намагалися вплинути на вибори в Німеччині, Франції. Чого вони не розуміють, так це те, що українці змінилися, в них сильніше відчуття національного духу та ідентичності".

Від також зазначив, що РФ роками "закладала цеглини, які призвели до цього інциденту". "Претензія на анексію Криму, претензія на територіальні води, побудова мосту, посилення військово-морських патрулів, одностороння претензія на контроль над доступом до Азовського моря. Ми говорили з партнерами та передбачали саме такі дії", - сказав К.Волкер.

За його словами, українська влада правильно зробила, що порушила питання дій Росії на рівні НАТО, ЄС і на двосторонньому рівні, оскільки "це те, що ми всі маємо визнати неприйнятним".

Він також зазначив "витримку українських капітанів і моряків", які намагалися мирно пройти Керченську протоку і не стріляли у відповідь на атаку Росії. "Вони намагалися уникнути конфлікту і вели себе відповідально", - наголосив К.Волкер.

Що стосується можливого посилення санкцій щодо РФ через атаки в Керченській протоці, то, як зазначив К.Волкер, "потрібно дотримуватися духу наявних санкцій". "Вони не можуть бути каральними стосовно звичайних росіян та українців".

Він також нагадав, що Конгрес США підготував закон про введення нових санкцій проти Росії через хімічну атаку в Солсбері, а Адміністрація президента, відповідальна за імплементацію цього закону, може обрати різні санкційні заходи, запропоновані Конгресом. "І чим більше росіяни роблять таких речей, як атакують українські військові кораблі та захоплюють українських моряків, тим більша ймовірність, що Адміністрація обере більш жорсткі заходи", - сказав К.Волкер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА