Вибори
15:05 10.12.2018

Гриценко: в Україні не повинно бути олігархів, монополій і розгулу силовиків в економіці

2 хв читати
Гриценко: в Україні не повинно бути олігархів, монополій і розгулу силовиків в економіці

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко зазначає, що не має зобов'язань перед олігархами, планує зруйнувати монополії та скасувати вплив силовиків на економіку.

"Я не маю жодних зобов'язань ні перед ким, починаючи або закінчуючи олігархами, які не дали б мені зробити те, заради чого я йду на вибори. І я хочу пройти цей шлях аж до дня інавгурації, щоб потім робити кроки для руйнування монополій, запобігання впливу олігархів на парламент, на президента, на рішення судів. Олігархів не буде в країні - буде великий бізнес, який дотримується законів", - сказав він у понеділок на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

А.Гриценко зазначив, що першими формальними кроками новообраного президента мають бути кадрові призначення: глави адміністрації президента, секретаря РНБО, начальника Генштабу та керівників розвідок, голови Національного банку, генерального прокурора, глави СБУ, міністрів оборони та закордонних справ, які призначаються через парламент.

"Перші кадрові призначення, а частину з них ви побачите вже під час виборчої кампанії, дадуть людям відчуття впевненості. Це будуть професіонали, які менше говоритимуть, а більше звітуватимуть, які генеруватимуть спокій і впевненість, а не істерику та конфлікти", - наголосив він.

А.Гриценко переконаний, що для піднесення економіки та зміцнення довіри з боку інвесторів в Україні необхідно відновити верховенство права, забезпечити захист прав, свобод і власності людини.

"Ми нині бачимо розгул силовиків, які рулять економікою, влаштовують бандитські бійки, як це було 28 листопада (в Одесі - ІФ), проти нас і проти інших. Вони замість того, щоб швидко розслідувати резонансні вбивства, гарантувати безпеку наших арсеналів і складів, займаються "наружкою", їздять за мною та іншими. Так от: я позбавлю впливу силовиків на економіку, вони займатимуться тим, чим повинні за законом. Також вони мають бути переорієнтовані на захист країни й народу від ворога, а не влади від Майдану", - заявив політик.

Крім того, А.Гриценко пообіцяв внести законопроект про імпічмент президента, щоб закріпити процедуру відсторонення президента від влади.

Народний депутат Віктор Чумак, який підтримав А.Гриценка на виборах президента й очолив його виборчий штаб, зазначив, що майбутній президент також має внести як невідкладні законопроекти про зміну виборчої системи в Україні, порядок формування суддівського корпусу та зміну діяльності антимонопольних органів.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА