Вибори
12:06 12.12.2018

Насіров заявив про готовність розпочати роботу на посаді голови ДФС, від президентських амбіцій не відмовлятиметься

2 хв читати
Насіров заявив про готовність розпочати роботу на посаді голови ДФС, від президентських амбіцій не відмовлятиметься

Поновлений судом на посаді голови Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров очікує в середу рішення Кабінету Міністрів про свій вступ на посаду голови ДФС і готовий продовжити роботу на цій посаді.

"Відповідно до рішення суду я вже поновлений на посаді. Зараз потрібна формальна процедура, а саме рішення Кабміну для того, щоб я вступив у повноваження на посаді голови Державної фіскальної служби. Я очікую, що Камбін це зробить сьогодні, й фактично сьогодні або завтра продовжити роботу на посаді", - сказав Р.Насіров в ефірі телеканалу "112. Україна" в середу.

При цьому він наголосив, що рішення суду про поновлення його на посаді є обов'язковим для виконання, "і невиконання рішення - це буде протизаконна ще одна дія".

Чиновник наголосив, що в уряді вже є і відповідне судове рішення, і виконавче провадження на виконання рішення суду. "Уряд може теоретично вирішити оскаржити, але, по-перше, вони мають виконати рішення суду - це прописано в рішенні, й поновити мене на посаді. А по-третє, суд визнав протиправним і незаконним рішення про звільнення", - сказав Р.Насіров.

На запитання, чи розпочне він виконання обов'язків після поновлення на посаді голови ДФС або відразу звільниться, чиновник сказав: "Розпочну виконання обов'язків і працюватиму".

"Я вважаю, що треба повертатися, працювати далі, показати реальну боротьбу і з контрабандою, і тією тіньовою економікою, яка знову пішла в тінь. І зробити так, щоб бюджет зростав не на 10% на рік, а на 20-30%", - сказав Р.Насіров.

Відповідаючи на запитання про компенсацію коштів за час його відсутності на роботі в ДФС, він сказав, що суд постановив виплатити йому близько 183 тис. грн за "вимушений прогул" через звільнення. При цьому Р.Насіров зазначив, що готовий надати ці кошти для оплати послуг захисників українських моряків, яких утримують у полоні в РФ.

Р.Насіров також заявив, що готовий брати участь у президентській кампанії. "Від президентських амбіцій не відмовився і не відмовлятимуся. Я думаю, це кроки, які будуть наступного року", - сказав він.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА