Вибори
12:12 13.12.2018

Безсмертний: Ситуація у Великій Британії сьогодні складніша, ніж у Франції

2 хв читати
Безсмертний: Ситуація у Великій Британії сьогодні складніша, ніж у Франції

Серйозна політична криза у Великій Британії через Brexit може закінчитися достроковими виборами та приходом до влади лівих сил, вважає політик, екс-віце-прем’єр-міністр Роман Безсмертний. 

"Brexit, який допоміг Терезі Мей очолити уряд, тепер може стати причиною її відставки. Угода, погоджена британським урядом з Радою ЄС, не подобається навіть однопартійцям Мей, не кажучи вже про опозицію. І те, що прем’єрка запропонувала відкласти голосування, означає, що в неї підтримки у парламенті майже не лишилося. Ситуація у Великій Британії сьогодні складніша, ніж навіть у Франції. Адже наслідки відчують не лише в Об’єднаному Королівстві", - сказав він, повідомляють у прес-службі політика.

Р.Безсмертний зазначив, що станом на зараз Мей зберегла за собою посаду прем’єр-міністра, "але це не означає, що вона убезпечила країну від можливості проведення дострокових виборів".

"Так, вона заручилась підтримкою своєї партії, але не парламенту. Бо на дискусії в парламенті було видно, що проти неї виступали не тільки прихильники Джеремі Корбіна - лейбористи, а й члени Консервативної партії", - додав він.  

Політик зауважив, що європейські очільники відмовились вносити зміни в угоду про Brexit, тож відставка британського уряду "практично неминуча", як і позачергові вибори. Проте шансів на перемогу немає ні у консерваторів, ні у лейбористів. 

"Сьогодні чомусь ніхто не звертає увагу на те, що в Британії вже третій рік набирають обертів так звані "ліві", які тісно пов’язані з Кремлем. За умов мажоритарної системи виборів їхній прихід до влади дуже ймовірний. І це без перебільшення загрожує єдності Королівства. Вони просто почнуть рвати Британію зсередини", - зазначив Р.Безсмертний. 

На його думку, за умов настільки серйозної політичної кризи росте вірогідність проведення нового референдуму про вихід Шотландії, а потім і Північної Ірландії.  

"Тому ситуація для Терези Мей зараз дуже важка. Їй треба або терміново знайти голоси в парламенті, або дострокові вибори з усіма їхніми наслідками стануть реальністю", - вважає екс-віце-прем’єр. 

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА