Вибори
11:40 04.01.2019

Нацрада з телерадіомовлення побоюється передвиборного пресингу з боку телеканалів

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення побоюється передвиборного пресингу з боку телеканалів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення заявляє про підготовку чергової спроби тиску на її членів з боку одного з телеканалів, написав на своїй сторінці у Facebook член Нацради Сергій Костинський.

"Як стало мені відомо, один з українських телеканалів замовив якомусь українському інформаційному агентству низку провокацій і збір інформації про членів Нацради та їхні родини. На підставі зібраної інформації телеканалом-замовником будуть створені та оприлюднені сюжети з "компрометуючими матеріалами", - заявив він.

За словами С.Костинського, метою такого замовлення є примус членів Нацради відмовитися від моніторингу теле- радіо- та інформаційного простору на предмет розпалювання ворожнечі, заперечення територіальної цілісності України та поширення фейків під час поточного передвиборчого процесу виборів президента України.

"Ми вже проходили через такі форми тиску упродовж останніх чотирьох років роботи. Але жодного разу ініціаторам замовних кампаній, які використовували в цій роботі журналістів і підконтрольні медіа, не вдавалося змінити позицію членів Нацради", - наголосив С.Костинський, повідомивши, що особисто на його адресу вже звучали обвинувачення про роботу на Москву, про наявність бізнесу в окупованому Росією Криму, про незаконне збагачення тощо.

На думку члена Нацради, відмінність нового замовлення - реалізація його в найбільш цинічній формі провокацій і фейків, які готуються до оприлюднення.

Як заявив С.Костинський, незважаючи на будь-які зовнішні чинники, держрегулятор і надалі здійснюватиме нагляд за дотриманням телерадіоорганізаціями вимог українського законодавства.

Як повідомлялося, раніше Нацрада з телерадіомовлення відмовилася переоформляти ТОВ "Новини 24 години" (Київ, телеканал NewsOne) ліцензії на мовлення у Волочиську й Теофіполі (Хмельницька обл.) та ліцензію на супутникове мовлення через те, що документи про структуру власності було подано не в повному обсязі.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА