Вибори
15:41 14.01.2019

Бойко: Після зміни влади ми зробимо все, щоб зарплати шахтарям виплачувалися вчасно

3 хв читати
Бойко: Після зміни влади ми зробимо все, щоб зарплати шахтарям виплачувалися вчасно

В Україні тисячі шахтарських сімей опинилися заручниками бюджетних ігр влади, яка повністю ігнорує проблеми гірників, які змушені страйкувати, виходити з пікетами під Кабмін і навіть оголошувати голодування через невиплачених зарплат за вже видобуте і відвантажене вугілля, заявив співголова "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко.

"Ми оголошували ультиматум владі, вимагаючи термінового прийняття законопроекту №8362. І ми добилися того, що держшахти змогли отримати 2,5 мільярда - і на погашення заборгованості по зарплаті, і на технічне переоснащення. Проста процедура - виплатити працівникам державних шахт зароблене за вже відвантажений вугілля - перетворилася в багатомісячну епопею, ігнорування цієї проблеми урядом і в численні страйки і пікети гірників. Але виявилося, що влада в черговий раз обдурила свій народ. Це ганьба і дикість, коли в 21-му столітті, в країні, яка називає себе європейською - людям нічим годувати своїх дітей через те, що їм не виплачують зароблені за їхню працю гроші", - заявив політик на зустрічі з представниками профспілок гірників у Києві в понеділок, повідомляє прес-служба "Опозиційної платформи - За життя".

Ю.Бойко підкреслив, що "Опозиційна платформа - За життя" має намір з'ясувати, куди діваються і чому не виплачуються бюджетні гроші, забезпечені цим законом. І чому ця ситуація не стає об'єктом уваги правоохоронців.

"В результаті, маючи величезний ресурс, ми закуповуємо вугілля за кордоном і годуємо польських, американських і російських шахтарів, тоді як наші змушені буквально вибивати чесно зароблені гроші. Все це дестабілізує галузь і завдає удару по енергетичній безпеці держави. Це ганьба, коли уряд країни, яка володіє одним з найбільших запасів вугілля в світі, зустрічає баржі з американським вугіллям співом гімну і урочистими промовами, а своїм шахтарям навіть не платять зароблене", - сказав політик.

Опозиціонер зазначив, що заборгованість по зарплаті не виникла б, якби при владі була стратегія розвитку вугільної галузі.

"Вугільна галузь - це хребет держави. Державні шахти і їхні працівники не повинні відчувати себе людьми другого сорту. Тримати шахтарів за безправних і безкоштовних рабів - ми не дозволимо. Шахтарі щодня ризикують життям, щоб в будинках українців було світло і тепло. Після зміни влади ми зробимо все, щоб такі ситуації більше не повторювалися, і проводилася ефективна державна політика по відношенню до вугільників і галузі в цілому", - підкреслив Ю.Бойко.

Нагадаємо, в жовтні-листопаді минулого року вугільники шахти ім. Капустіна ВАТ "Лисичанськвугілля" протягом 30 діб відмовлялися підніматися на поверхню і оголосили голодування, вимагаючи погасити заборгованість по зарплатам. У перших числах січня голодування оголосили працівники шахти Курахівська ДП "Селідоввугілля". У них аналогічні вимоги - виплатити зарплату, яку вони не отримували з червня минулого року.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА