Вибори
15:22 16.01.2019

Кого з кандидатів зареєструвала Центральна виборча комісія

6 хв читати

В Україні 31 грудня 2018 року офіційно стартувала виборча кампанія. Саме з цього дня кожен потенційний кандидат може зареєструватись у Центральній виборчій комісії (ЦВК) як кандидат на пост глави держави.

Варто зазначити, що реєстрація триватиме до 4 лютого 2019 року, а вже 9 лютого з'явиться остаточний список претендентів у президенти. А от зняти свою кандидатуру кандидат зможе до 7 березня 2019 року.

Нині ж у ЦВК зареєстрували вже вісім кандидатів. Тож пропонуємо вам ознайомитися із ними.

Віталій Купрій

Віталій Купрій - 45-років, позафракційний народний депутат, на президентські вибори йде як самовисуванець. Він одружений, виховує сина і пасинка.

В.Купрій родом із Кам'янського (екс-Дніпродзержинськ), на сьогодні проживає в Києві. Кандидат має економічну освіту, яку він здобув у Дніпровському національному університеті. Крім того, він випускник Австралійського університету ім. Макуорі за фахом "Магістр ділового адміністрування".

Згідно з декларацією за 2017 рік, В.Купрій має дві квартири: одна - в Грузії, інша - в Україні. Крім цього, ще одну квартиру записано на дружину кандидата, Ірину Купрій.

Транспортних засобів у кандидата декілька: два автомобілі (Chrysler, Renault Logan), а ще - мотоцикл Kawasaki ZX600E і яхта Bavaria 44, якою, згідно з декларацією, він може користуватися за дорученням (і вона в Ліберії).

Із доходів за минулий рік - зарплата за місцем роботи (у Верховній Раді) 248 997 грн, доходи, пов'язані з виконанням депутатських повноважень, - 252 825 грн, а також дохід від відчуження нерухомого майна - 3 млн грн.

Євгеній Мураєв

Євгенію Мураєву 42 роки, позафракційний народний депутат і лідер партії "Наші", яка й висунула його на посаду президента. Політик уродженець Змієва Харківської області.

Закінчив економічний факультет Харківського державного університету за фахом "Фінанси і кредит", другу вищу освіту здобув у Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого.

Є.Мураєв розлучений, виховує двох синів - Михаїла та Ігоря.

Згідно з декларацією за 2017 рік, у кандидата в президенти є квартира в Харкові, три годинники марок Breguet, Bovet і Rolex, карабін Blaser Attache, а також автомобіль Lexus LX 570.

Доходи: зарплата за місцем роботи (у Верховній Раді) - 200 627 грн, компенсація з Ради для оренди житла або готельного номера - 191 080 грн, відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, - 252 825 грн.

Анатолій Гриценко

Анатолію Гриценку 61 рік, він був народним депутатом кількох скликань і міністром оборони в трьох українських урядах.

Політик лідер партії "Громадянська позиція", яка висунула його кандидатом на пост президента.

Народився в с.Багачівка Черкаської області, нині проживає в Києві. У шлюбі з головною редакторкою "Дзеркала тижня" Юлією Мостовою (це його другий шлюб). Від першого шлюбу має двох дітей (сина і дочку), від другого - доньку. У дружини є син від першого чоловіка, Олександра Разумкова.

Освіта - Київське вище військове авіаційне інженерне училище, Інститут іноземних мов Міноборони США, оперативно-стратегічний факультет Університету ВПС США, Академія ЗС України.

Окрім цього, А.Гриценко з 1984 року - кандидат технічних наук.

У своїй декларації політик задекларував шість квартир дружини (всіх їх власниця - Юлія Мостова), автомобілі Volvo XC90 і Toyota RAV4 (власник останнього - дружина), а також гідроцикл Yamaha VX700.

Доходи Гриценка - пенсія 139 620 грн, зарплата від "Києво-Могилянської академії" - 14,8 тис. грн. На банківських рахунках - трохи більш ніж 130 тис. дол., готівкові кошти - 120 тис. грн і 36 тис. дол.

Ігор Шевченко 

Ігорю Шевченку 47 років, не одружений. З 2 грудня 2014 року по 2 липня 2015 року обіймав посаду міністра екології та природних ресурсів України, нині - президент благодійної організації "Успішна Україна".

І.Шевченко безпартійний, самовисуванець.

У 1988 році Ігор Шевченко вступив до Київського інституту фізичної культури. Після цього перевівся на історичний факультет Київського університету ім. Т. Шевченка, потім – на юридичний факультет, потім до Інституту міжнародних відносин. Навчався в Академії європейського права Європейського університету в Італії, в Гарвардському та Єльському університетах.

Згідно з декларацією, Шевченко у 2017 році отримав 4,318 млн грн доходів від здачі в оренду своєї нерухомості. Готівки в Ігоря Анатолійовича – 170 тис. грн, 1,77 млн дол. і 850 тис. євро. На рахунках у різних банках – 177 тис. грн та 491 дол.

Кандидат має три автомобілі: Toyota Land Cruiser 200 (2001 року випуску), Mercedes Benz CLK 500 і Range Rover (2018 року випуску). При цьому Ігор Анатолійович – гордий господар 20 гаражів у межах Києва.

Сергій Каплін

Народний депутат Сергій Каплін - 39 років, розлучений і має трьох дітей. Проживає в с. Опришки Полтавської області, однак, згідно з декларацією, є власником будинку і в Києві.

С.Каплін - висуванець Соціал-демократичної партії.

Економічну освіту Сергій Миколайович здобув в Українському державному університеті харчових технологій, юридичну – в Київському національному економічному університеті ім. В. Гетьмана.

У декларації за 2017 рік кандидат зазначив доходи в розмірі 473,4 тис. грн. Все - виключно з місця роботи.

Їздить С.Каплін на Kia Magentis 2007 року випуску. Ніяких особистих коштів та рахунків у банках не має, дорогих подарунків не отримує, антикваріату не колекціонує.

Валентин Наливайченко

Валентину Наливайченку 52 роки, він одружений і виховує доньку. Є державним службовцем 1-го рангу. Висуванець політичної партії "Цивільно-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість".

В.Наливайченко вступив до Харківського університету на факультет філології, проте звідти його забрали до війська після року навчання. Відслуживши, перевівся на філфак Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка. З 1991 року навчався в Інституті розвідки ім. Андропова, через три роки відрахувався і повернувся до України в розпорядження СБУ.

Якщо вірити декларації, В.Наливайченко живе на зарплату дружини і скромні дивіденди. Дружина Олена заробила за 2017 рік 39,4 тис. грн. Дивіденди В.Наливайченка становлять 18 грн.

Навпіл з дружиною В.Наливайченко є власником трьох квартир, ще одна перебуває у власності тільки Олени, як і три земельні ділянки в Київській області. Самому ж політику належить тільки ділянка площею 1 200 кв. м у Київській області.

Віталій Скоцик

Віталій Скоцик - 46-річний політик та економіст. Безпартійний, самовисуванець. Одружений, виховує трьох дітей. Професор кафедри конярства та бджільництва Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Закінчив Українську сільськогосподарську академію, вчився в США в Університеті Пердью.

Як свідчить декларація В.Скоцика, основним його доходом є підприємницька діяльність, яка принесла йому в 2017 році трохи більш ніж 2 млн грн. Разом із зарплатою професора і голови Аграрної партії Скоцик отримав дохід у розмірі 2,19 млн грн.

Готівкою В.Скоцик тримає 250 тис. дол., на банківських рахунках - 689 тис. грн і 30 тис. дол.

У власності є будинок площею 187,5 кв. м та дві земельні ділянки. Його дружині пощастило більше: вона є власницею трьох ділянок і дещо більшого будинку - 1 419,2 кв. м. Їздить кандидат у президенти на Infiniti QX80 2015 року випуску.

Андрій Садовий

Меру Львова Андрію Івановичу Садовому 50 років. Він одружений, батько п'ятьох синів.

А.Садовій - висуванець політичної партії "Об'єднання "Самопоміч".

Політик здобув освіту у Львівському технікумі радіоелектроніки. Згодом - у Львівській "Політехніці", де вивчав прилади та електронні пристрої. Через два роки після випуску вступає до того ж "Політеху" на спеціальність "Фінанси і кредит".

Як доходи за 2017 рік, А.Садовій вказує виключно зарплату за місцем роботи - 491,8 тис. грн. На банківському рахунку мера Львова - 3 957 грн, готівкові заощадження має тільки дружина А.Садового - 10 тис. дол. і 15 тис. грн.

Нерухомості А.Садовий не має. Дві земельні ділянки і два будинки, рівно як і два автомобілі Садових (Merсedes-Benz Viano SDI 2.2 TRE / L 2012 року випуску і Skoda Kodiaq Style 2017 року випуску), належать дружині Садового Катерині.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

Бельгія починає розслідування за підозрою у втручанні Росії в майбутні вибори в ЄС

Більшість українців проти виборів до завершення війни і вважає, що вони можуть розколоти суспільство - соцопитування

"Право і справедливість" перемогла на місцевих виборах у Польщі - результати екзит-полу IPSOS

На місцевих виборах у Туреччині з незначним відривом перемогли опозиціонери - результати

Член ВККС Коліуш: Кандидатів у судді ретельно перевіряємо на предмет можливих зв'язків із державою-агресором

Голова СБУ: Псевдоперемога Путіна на виборах - це чергові томи в матеріалах злочинів, скоєних РФ

На виборах до Європарламенту обиратимуть наступне покоління політиків – євродепутат

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА