Вибори
16:59 23.01.2019

Борис Колесніков анонсував старт всенародного обговорення проекту нової Конституції

2 хв читати
Борис Колесніков анонсував старт всенародного обговорення проекту нової Конституції

Проект Конституції України, розроблений "Опозиційним урядом", найближчим часом буде направлений на всенародне обговорення, заявив голова політради партії "Опозиційний блок", прем'єр-міністр "Опозиційного уряду" Борис Колесніков.

Як повідомляється на офіційному сайті "Опозиційного блоку", інструменти, закладені в проекті Конституції, за словами Б.Колеснікова, дозволять у зародку знищити джерело української корупції.

"Корінь української корупції закладено у формуванні правлячої коаліції. Саме тут починається розподіл портфелів. Тому в нашій Конституції стрижневим каменем є саме формування коаліції. Ми пропонуємо, щоб партія, яка перемогла на виборах, отримала 50% + 1 мандат. Тобто, вона може або формувати коаліцію, або діяти самостійно. Але всі повинні розуміти, хто несе відповідальність", - зазначив політик.

На думку Б.Колеснікова, президентська модель правління себе вичерпала. "Досвід шести президентських каденцій показує, що глави держави несли країні лише війну і розруху. А якщо результат - вкрай негативний, значить президентська модель себе вичерпала", - додав голова політради партії.

Політик переконаний, що системні реформи в країні неможливі без ухвалення нового Основного закону.

"Простота, прозорість і користь - три складові, які визначають наш підхід до Конституції. Починаючи з 2014-15 рр. проект Основного закону, який запропонував Опозиційний уряд, постійно видозмінювався і вдосконалювався. Сьогодні ми вирішили поставити крапку і, вислухавши думки експертів, відправити його на всенародне обговорення", - зазначив політик.

Він також звернув увагу на той факт, що деякі кандидати в президенти активно користуються концепцією Конституції, яку розробив Опозиційний уряд.

"Ми пишаємося тим, що лідер президентських перегонів запозичив основні статті нової Конституції у нас. І я говорю про це без жодної іронії. Абсолютно не важливо, хто буде автором нової Конституції. Якщо ми почнемо занурюватися в авторство Конституції США: Джефферсон, Гамільтон, Медісон , Вашингтон - це все не важливо. Головне - те, що це успішно працює вже 230 років", - наголосив Б.Колесніков.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА