Вибори
19:18 26.01.2019

Вілкул: Моє завдання - створити чи не найкращі у світі умови для інвестування у вітчизняну економіку

2 хв читати
Вілкул: Моє завдання - створити чи не найкращі у світі умови для інвестування у вітчизняну економіку

Кандидат в президенти України від партії "Опозиційний блок - Партія миру і розвитку" Олександр Вілкул озвучив формулу для залучення інвесторів в українську економіку і виведення бізнесу з тіні.

"Зниження податків за моделлю 15х15х15 з переходом через 2 роки на формулу 12х12х12 залучить інвесторів і зробить невигідним ухиляння від оподаткування", - заявив він в ефірі телеканалу "Україна".

За словами О.Вілкула, сьогодні до 50% української економіки залишається в тіні.

"Нам необхідно зниження податків, нова податкова система. Потрібно, щоб від податків було невигідно ухилятися. Краща модель 15х15х15. 15% - прибутковий податок, 15% ПДВ і 15% податок на прибуток. За 2 роки, після того, як бізнес вийде з тіні, тому що невигідно ухилятися, переходимо на систему 12х12х12, для того, щоб створити одні з кращих умов інвестування в світі. Потрібно інвесторам пояснити, навіщо вкладати в Україну, а не в Східну Європу або Китай", - зазначив опозиціонер.

О.Вілкул підкреслив, що, згідно з рейтингом "Економічної свободи", Україна знаходиться на 150 місці зі 186 країн, на останньому місці в Європі. Крім того, за його словами, Україна через те, що нинішня влада підписала невигідну для нашої країни економічну частину угоди з ЄС, програла економічно.

"Ми повністю відкрили свій ринок, а нам європейський ринок закривають квотами і митами. Як правило, ми ці квоти на безмитну поставку вибираємо в січні. Через це виходить такий перекіс. Торгуємо в Україні імпортним товаром замість того, щоб підтримувати українського виробника", - додав кандидат у президенти.

Опозиціонер озвучив перелік кроків, які дозволять Україні подолати економічну кризу.

"Потрібно вдесятеро скоротити чиновників, перевести все в максимально спрощений вид, в електронний вигляд. Це є не тільки в Азії, Сінгапурі, Південній Кореї. У нас на пострадянському просторі це вдало зробила Естонія. В інвестуванні особливий акцент повинен бути зроблений на логістику . Ми маємо унікальний транзитний потенціал. Ми знаходимося між декількома світами. Інша справа - він сьогодні закритий і потрібно побудувати трансукраїнську магістраль. Потрібен вихід на наші чорноморські порти - розширити їх можливості, поглибити дно для великих суден", - сказав О.Вілкул.

Також він зазначив, що привабливим для інвестування є ІТ і сільське господарство.

"IT привабливо для інвестування. Сільське господарство - переробка, а не тільки продаж сировини. Необхідно дати нашій країні принцип Європейського "Зеленого кошика", щоб антидемпінг проти нас не ввели. Це 50% компенсація вартості основних фондів. Обов'язково повернути спецрежим ПДВ для аграріїв, який 3 роки тому у них цинічно забрали, вимивши 50 млрд. Також ми виступаємо за збереження спрощеного режиму оподаткування для малого бізнесу", - сказав О.Вілкул.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА