Вибори
07:36 31.01.2019

Гелетей закликав Гриценка вибачитися за неправдиві висловлювання щодо нього

4 хв читати
Гелетей закликав Гриценка вибачитися за неправдиві висловлювання щодо нього

Начальник Управління держохорони (УДО) України Валерій Гелетей закликав кандидата в президенти, лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка вибачитись за поширення неправдивої та перекрученої інформації стосовно своєї кар'єри в МВС, а також діяльності на посадах начальника УДО і міністра оборони країни в 2014 році.

"Рецепт брудного піару від кандидата в президенти України Анатолія Гриценка простий - брехати більше. Швидше за все, низькі передвиборчі рейтинги змушують вас, пане Гриценко, перекручувати факти, видаючи чорне за біле ... Зайдіть в гості вибачитися за свої слова ...", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у середу ввечері, звертаючись до політика.

Зокрема, В.Гелетей спростував слова А.Гриценка про те, що працював в Управлінні з боротьби з економічною злочинністю (УБЕЗ) МВС, де був замішаний в корупції і покриванні криміналітету.

"Мені все одно, що ви приписали мені роботу в підрозділах з боротьбі з економічними злочинами або в прокуратурі, якесь "кришування" і іншу нісенітницю, яка не відповідає дійсності ...", - написав начальник УДО.

При цьому він нагадав, що в органах внутрішніх справ в основному працював у підрозділах з боротьби з організованою злочинністю (УБОЗ) і Управлінні карного розшуку (УГРО).

"Більшу частину свого життя я працював і очолював підрозділи з боротьби з організованими бандформуваннями і підрозділи кримінальної розвідки, і саме цей досвід був вкрай необхідний для боротьби з терористичними і бандитськими угрупованнями поблизу бойових дій (на Донбасі - ІФ) в 2014 році", - підкреслив В.Гелетей.

У цьому контексті він зазначив, що після призначення начальником УДО в 2014 році зведені підрозділи Управління держохорони "одними з перших попрямували в зону бойових дій" на Донбасі, де провели низку успішних бойових операцій і забезпечували контрснайперське прикриття для підрозділів ЗСУ.

"На момент мого призначення на посаду міністра оборони України велика частина Донецької та Луганської областей вже були захоплені спецслужбами ворога і зрадниками", - додав Гелетей.

В інтерв'ю Дмитру Гордону, розміщеному на каналі журналіста в Youtube 29 січня, А.Гриценко прокоментував призначення В.Гелетея міністром оборони України в 2014 році і його діяльність на цій посаді.

"Звідки взявся Гелетей? Він жодного дня не служив в армії. Виріс в УБОЗ та УБЕЗ на початку 90-х, коли тут були Киселі, Прищі, які кришували ринки і заносили в підрозділи, де він сидів. Суцільне хабарництво і кришування. Потім прокуратура. А потім за півтора року від полковника до генерал-полковника при (третьому президентові України Вікторові - ІФ) Ющенку, в УДО. І стає міністром оборони", - сказав політик.

Даючи оцінку В.Гелетею як міністру оборони країни, А.Гриценко сказав: "Гелетея проїхали дуже швидко, і слава богу. Коли міністр оборони робить публічну заяву про прапор перемоги в Севастополі, а після цього нічого немає ... Або: "Пане президенте, ми взяли Слов'янськ!" І тут же здають місто-мільйонник Донецьк ... Все це розсипається, це видно кожному професіоналу".

В.Гелетей у 1985-1987рр проходив службу в армії в прикордонних військах. З 1988 до 2006 року працював у МВС на різних посадах в підрозділах Управління карного розшуку (УКРО) і Управління з боротьби з організованою злочинністю (УБОЗ).

У травні 2007 року указом президента В.Ющенка був призначений на посаду начальника Управління держохорони. В 2008році В.Гелетею було присвоєно військове звання генерал-полковника. У 2009році він був звільнений з цієї посади.

3 березня 2014року на той час в.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов призначив В.Гелетея начальником УДО. Через чотири місяці, 3 липня, Верховна Рада за поданням новообраного президента Петра Порошенка призначила В.Гелетея міністром оборони України.

12 жовтня того ж року президент прийняв відставку В.Гелетея з посади голови Міноборони, яку через два дні підтримала і Верховна Рада.

Вже наступного день, 15 жовтня, П.Порошенко повідомив, що призначив В.Гелетея начальником Управління держохорони України.

Як повідомлялося, в цьому ж інтерв'ю Дмитру Гордону А.Гриценко говорив, що не ховав свого сина Олексія Гриценка від служби в зоні АТО в 2014 році, як це зробили "Порошенко, чи Луценко, чи Пашинський, або Турчинов".

30 січня генеральний прокурор України Юрій Луценко відреагував на слова політика, заявивши, що дає йому добу на вибачення. Того ж дня А.Гриценко приніс свої вибачення синові генпрокурора, але додав, що не має наміру вибачатися перед самим Ю.Луценком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Офіційна заява Young Business Club щодо інциденту на форумі молодих підприємців 26 жовтня

Путін у розмові з ізраїльським прем'єром Беннетом попросив вибачення за слова глави МЗС РФ Лаврова про "єврейську кров Гітлера"

Джонсон вибачився за вечірки під час карантину через COVID-19

Джонсон вибачився за вечірки на Даунінг-стріт

Джонсон вибачився за відвідування вечірки під час локдауну у 2020 році

Голова правління Укрексімбанку вибачився за напад на журналістів програми "Схеми"

Партія "Національний корпус" заявила про принесені вибачення перед потерпілим під час акції під ОП фотокореспондентом

В Україні поліція через 22 роки вибачилася за затримання

Словацький прем'єр вибачився перед Україною за недоречні висловлювання щодо Закарпаття

Глава МЗС Словаччини вибачився перед Україною за "недоречні висловлювання" прем'єр-міністра

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА