17:57 04.02.2019

Порошенко підписав закон про продовження мораторію на продаж сільгоспземель

1 хв читати
Порошенко підписав закон про продовження мораторію на продаж сільгоспземель

Президент України Петро Порошенко підписав закон, що передбачає продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2020 року.

Як повідомляється в понеділок на сайті Верховної Ради України, відповідний закон (законопроект №9355-5) повернено з підписом президента 4 лютого 2019 року.

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 грудня 2018 року схвалила законопроект №9355-5 про продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2020 року. Законопроектом, зокрема, передбачено, що Кабінет Міністрів до 1 березня 2019 року має розробити і внести на розгляд парламенту проект закону про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Після голосування депутати Олексій Мушак і Віктор Пинзеник зареєстрували дві постанови про скасування результатів голосування за закон про мораторій з огляду на "кнопкодавство". Проте на засіданні 17 січня парламент не підтримав цих постанов. Отже, закон має набути чинності після його опублікування.

Водночас депутати зазначили, що за період відсутності мораторію операції з купівлі-продажу землі не здійснювалися, оскільки немає законопроекту про ринок землі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА