18:16 05.02.2019

Соратники Медведчука обвинуватили "Народний фронт" у спробах зірвати відновлення миру на Донбасі

2 хв читати
Соратники Медведчука обвинуватили "Народний фронт" у спробах зірвати відновлення миру на Донбасі

Звернення народного депутата фракції "Народний фронт" Андрія Тетерука до Генеральної прокуратури України та внесення до ЄРДР відомостей про вчинення головою політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктором Медведчуком кримінальних злочинів свідчать про наміри "Народного фронту" зірвати відновлення миру на сході України.

"Атака на Віктора Медведчука доводить: найбільше на світі "партія війни" боїться реалізації плану Медведчука, відновлення миру на сході України, повернення Донбасу до України, а України на Донбас", - йдеться в заяві партії "Опозиційна платформа - За життя", оприлюдненій на її офіційному сайті у вівторок.

При цьому в партії розцінюють реакцію Генпрокуратури на звернення як демонстрацію того, "що влада готова піти на будь-які дії, спрямовані на переслідування "Опозиційної платформи - За життя", чий кандидат є головним ідеологічним конкурентом влади на президентських виборах".

В "Опозиційній платформі - За життя" назвали дії А.Тетерука передбачуваними, і заявили, що з боку В.Медведчука варто очікувати "юридичної відповіді". "Упевнені, що юридична відповідь Віктора Медведчука, яка безсумнівно піде, продемонструє повну неспроможність і "Народного фронту", і Тетерука", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура 5 лютого за зверненням А.Тетерука внесла до ЄРДР відомості про вчинення В.Медведчуком кримінальних злочинів - посягання на територіальну цілісність України та державну зраду.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган зазначає, що В.Медведчук зробив гучну заяву на партійному з'їзді 29 січня 2019 в м. Києві, заявивши про необхідність утворення так званого автономного регіону Донбас з утворенням власного парламенту й уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України. Він вважає, що таких домовленостей про статус Донбасу можливо досягти в чотирикутнику Київ-Донецьк-Луганськ-Москва.

З огляду на те, нагадує прес-секретар генпрокурора, що згідно зі ст. 1 Конституції України, Україна є унітарною державою, а її територіальний устрій закріплено в ст. 133 цього Закону, а також те, що Російська Федерація шляхом забезпечення самопроголошених Донецької та Луганської народних республік (ДНР, ЛНР) живою силою, озброєнням та іншими матеріалами здійснює агресивні дії стосовно України, проголошення концепції утворення автономного регіону Донбас сприяє законодавчому закріпленню тимчасово окупованої території всупереч Основному закону та надає іноземній державі допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, зокрема й інформаційної підтримки. Отже, у цьому разі проголошено заклики до зміни меж території України й одночасно надається допомога Російській Федерації у проведенні підривної діяльності проти України, підтримується агресивна діяльність та сепаратистські настрої.

За словами Л.Сарган, матеріали кримінальних проваджень буде передано до СБУ за підслідністю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА