Вибори
11:22 06.02.2019

Бойко: Справа проти Медведчука - це спроба відволікти увагу від провальної політики влади

2 хв читати

Справа проти представника "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука – це спроба влади відволікти увагу українців від її провальної політики, вважає співголова "Опозиційної платформи - За життя", кандидат у президенти Юрій Бойко.

За його словами, В.Медведчук ніколи не заявляв того, що могло б суперечити Мінським угодам.

"Все це відповідає протоколу, який був підписаний членами "нормандської четвірки". А друге питання, що чим гірша економічна ситуація в країні, тим більше буде спроб відвернути увагу. "Він ворог", "Він винен", а те що вони накоїли, що людей перетворили на жебраків, що вони не в змозі купити собі їжу і оплачувати комунальні тарифи – це правда і бачать всі люди. Тому всі бачать, що це спроба відволікти увагу від провальної політичної та економічної політики чинного режиму", - сказав політик журналістам у кулуарах парламенту в середу.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура 5 лютого за зверненням народного депутата фракції "Народний фронт" Андрія Тетерука внесла до ЄРДР відомості про скоєння В. Медведчуком кримінальних злочинів - посягання на територіальну цілісність України і державної зради.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган зазначає, що В.Медведчук зробив гучну заяву на партійному з'їзді 29 січня 2019 р. у м. Києві, заявивши про необхідність утворення так званого "автономного регіону Донбас" зі створенням власного парламенту та уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України. Він вважає, що таких домовленостей про статус Донбасу можливо досягти в чотирикутнику Київ-Донецьк-Луганськ-Москва.

З огляду на те, що згідно з Конституцією, Україна є унітарною державою, а також те, що РФ шляхом забезпечення самопроголошених т.зв. "ДНР" і "ЛНР" живою силою, озброєнням та іншими матеріалами вдається до агресивних дії стосовно України, проголошення концепції освіти автономного регіону Донбас сприяє законодавчому закріпленню тимчасово окупованої території усупереч Основному закону і надає іноземній державі допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, зокрема й інформаційної підтримки. Таким чином, у цьому випадку проголошені заклики до зміни меж території України і одночасно надається допомога РФ у проведенні підривної діяльності проти України, підтримується агресивна діяльність і сепаратистські настрої.

За словами Л.Сарган, матеріали кримінальних проваджень будуть передані до СБУ за підслідністю.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА