13:18 07.02.2019

Тимошенко, Рабінович і Ляшко очолили антирейтинг "брехунів і маніпуляторів"

2 хв читати
Тимошенко, Рабінович і Ляшко очолили антирейтинг "брехунів і маніпуляторів"

Фактчекінговий проект VoxCheck проаналізував заяви українських політиків, найменша частка правди була у висловлюваннях лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, співголови "Опозиційної платформи - За життя" Вадима Рабіновича та лідера Радикальної партії Олега Ляшка.

Згідно "Рейтингу брехунів і маніпуляторів 2018 року", який було представлено на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у четвер, серед 248 проаналізованих цитат лідера партії "Батьківщина" Ю.Тимошенко, правда становить лише 31%, тоді як відсоток маніпуляцій - 27%, брехні - 33%, перебільшення - 8%.

За словами аналітиків, до першої трійки рейтингу також входять співголова "Опозиційної платформи - За життя" Вадим Рабінович і лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко.

Так, у VoxCheck проаналізували 444 цитати В.Рабіновича, де відсоток маніпуляцій - 24%, брехні - 40%, перебільшення - 4%, правди - 32%.

У О.Ляшка перевірили 285 цитат, відсоток маніпуляцій - 17%, брехні - 31%, перебільшення - 11%, правди - 41%.

VoxCheck також проаналізували 139 цитат співголови партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка, у якого відсоток маніпуляцій - 19%, брехні - 24%, перебільшення - 13%, а правди - 45%.

Крім того, експерти також переглянули 236 цитат нинішнього президента Петра Порошенка. У його заявах маніпуляцій - 15%, брехні - 17%, перебільшення - 12%, правди - 56%.

Серед тих, у кого відсоток правди (68%) переважає в заявах, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко. Фактчекери проаналізували 210 цитат А.Гриценка та виявили відсоток маніпуляцій - 8%, брехні - 15%, перебільшення - 9%.

"Ми відстежували представлених тут політиків протягом року на центральних телеканалах, а також у найбільших медіа. Ми дивилися, які коментарі вони давали, інтерв'ю. Ми не перевіряли регіональні медіа, оскільки дуже часто політики просто повторюють те, що вони сказали вже у центральних медіа", - розповіла медіа-директор VoxUkraine і редактор проекту VoxCheck Олена Шкарпова.

Загалом до вибірки увійшли тисяча дев'ятсот шістдесят два твердження на тему реформ і фінансування армії, стану економіки та боротьби з корупцією, медицини та освіти, пенсій і субсидій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА