07:34 08.02.2019

Глава МВС розраховує, що Рада найближчим часом прийме закон про посилення відповідальності за виборчі порушення

1 хв читати
Глава МВС розраховує, що Рада найближчим часом прийме закон про посилення відповідальності за виборчі порушення

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сподівається, що на наступному пленарному тижні Верховна Рада розгляне законопроект, що посилює відповідальність за порушення виборчого законодавства.

В ефірі програми "Право на владу" на телеканалі 1 + 1 у четвер увечері міністр зазначив, що найбільш поширеним порушенням виборчої кампанії наразі є незаконна агітація.

Він поскаржився на те, що "лакуни законодавства" не дозволяють повною мірою залучати до відповідальності за порушення. "Тому ми внесли новий законопроект, який більш жорстко оцінює подібні речі, комітет Верховної Ради цей законопроект підтримав. Дуже розраховую, що депутати хоча б на наступному сесійному тижні зможуть його розглянути", - сказав А.Аваков.

Глава МВС також нагадав, що правоохоронні органи очікують фальсифікацій на виборах. "Я бачу три ступені ризику. Перший - це скупка голосів, другий - маніпуляції з реєстром, третій ризик - електронне втручання в систему "вибори", - сказав А.Аваков. За його словами, з кожного з можливих ризиків розроблений механізм превенції з одночасною фіксацією порушень.

Міністр поінформував, що наразі зафіксовано 803 звернення щодо виборчих порушень, відкрито 19 кримінальних проваджень, пов'язаних з порушеннями виборчого законодавства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА