Вибори
15:52 08.02.2019

Парубій підписав закон про заборону представникам РФ бути спостерігачами на виборах в Україні та направив його на підпис президенту

2 хв читати
Парубій підписав закон про заборону представникам РФ бути спостерігачами на виборах в Україні та направив його на підпис президенту

Спікер парламенту Андрій Парубій підписав закон, яким громадянам Російської Федерації та особам, запропонованим російською стороною, заборонено бути офіційними спостерігачами на президентських, парламентських і місцевих виборах в Україні, і направив на підпис президентові України Петру Порошенку.

Як повідомляється на сторінці законопроекту №9524 "Про внесення змін до деяких законів України щодо спостереження за виборчим процесом в Україні" на сайті українського парламенту, 8 лютого законопроект після ухвалення було повернуто з підписом голови Верховної Ради, а потім направлено на підпис главі держави.

Як повідомлялося, законопроект №9524 було ухвалено 7 лютого 232 голосами.

4 лютого було зареєстровано законопроект №9524 "Про внесення змін до деяких законів України щодо спостереження за виборчим процесом в Україні". Згідно з ним на виборах президента України, народних депутатів і місцевих виборах офіційним спостерігачем від іноземних держав, міжнародних організацій не може бути громадянин (підданий) держави, яку Верховна Рада визнала державою-агресором або державою-окупантом.

У пояснювальній записці зазначено, що законопроект розроблено "з метою мінімізації ризиків і загроз втручання Російської Федерації у проведення виборів в Україні".

Раніше БДІПЛ ОБСЄ передало до МЗС України електронний список довготермінових спостерігачів на президентських виборах, до якого включено двох кандидатів від Росії – жінки, 1990-го і 1985 р. н.

7 лютого спецпредставник держдепартаменту США щодо України Курт Волкер заявив, що не проти допуску російських спостерігачів на українські вибори.

У МЗС РФ 8 лютого заявили, що РФ не направлятиме до України своїх спостерігачів, яким раніше відмовили в акредитації, в складі місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ зі спостереження за виборами президента України 2019 року з "міркувань безпеки".

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА