16:16 12.02.2019

Вілкул пропонує ВР скасувати "блокаду Донбасу"

2 хв читати
Вілкул пропонує ВР скасувати "блокаду Донбасу"

Заступник голови парламентської фракції "Опозиційний блок", кандидат у президенти України Олександр Вілкул пропонує Верховній Раді скасувати економічну, енергетичну і транспортну "блокаду" тимчасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей.

"Я вніс до Верховної Ради проект постанови і законопроект про припинення, про зняття економічної, транспортної, енергетичної та соціальної блокади Донбасу", - повідомив О.Вілкул під час експертної дискусії в прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

На думку політика, першими кроками відновлення зв'язків із непідконтрольною частиною Донбасу може стати виплата пенсій і соціальної допомоги жителям цих територій та відновлення залізничного сполучення. "Потяг має ходити не до Костянтинівки, а до Донецька. Так, із контрольними пунктами, з усім, як годиться, але це вже буде транспортне сполучення", - зазначив народний депутат.

Він наголосив, що залізничні комунікації на Донбасі збереглися, незважаючи на бойові дії.

Крім того, парламентар виступає за відновлення економічних зв'язків із непідконтрольними територіями, пересування вантажів, а також за припинення "енергетичної блокади". "Це (скасування "блокади" - ІФ) може бути першим суттєвим кроком до миру і реінтеграції. Це той шлях, який усі ми маємо пройти", - сказав О.Вілкул.

Відповідаючи на запитання про те, чи будуть, на його думку, самопроголошені "лідери" окремих районів Донецької та Луганської областей сприяти відновленню зв'язків з непідконтрольною Києву частиною Донбасу, депутат сказав: "Мільйони українців, які перебувають на території Донецької та Луганської областей, навіть на непідконтрольних нам територіях, не мають бути без вини винуватими. І я думаю, що якщо вони цьому перешкоджатимуть, їх самі люди знесуть. Там люди миру хочуть насамперед".

Згідно з інформацією на сайті українського парламенту, у вівторок О.Вілкул і кілька його колег із фракції зареєстрували проект постанови №10040 про звернення Верховної Ради до президента України щодо "зняття блокади Донбасу" - припинення економічної, енергетичної і транспортної блокади території України, де органи державної влади України тимчасово не здійснюють свої повноваження. Тексту документа на сайті парламенту наразі немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА