Вибори
20:43 12.02.2019

Кива має намір внести заставу за заарештованого поліцейського, якого підозрюють у побитті активістів біля будівлі управління поліції 9 лютого

3 хв читати
Кива має намір внести заставу за заарештованого поліцейського, якого підозрюють у побитті активістів біля будівлі управління поліції 9 лютого

Голова Соціалістичної партії України Ілля Кива заявив про намір внести заставу за заарештованого судом поліцейського Василя Мельника, якого підозрюють у побитті активістів націоналістичної організації "С14" під час зіткнень біля будівлі Подільського управління поліції в суботу, 9 лютого.

"Я внесу заставу за поліцейського Василя Мельника, який брав участь у затриманні націоналістів біля будівлі Подільського РВВС. Сьогодні суд заарештував його на два місяці. Я впевнений, що стражі закону і порядку мають право на застосування сили проти тих, хто не знає міри своєму "активізму" і перетворює його на протиправні дії", - написав І.Кива на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Він висловив думку, що такі рішення судів дискредитують правоохоронну систему і "перетворюють звичайну роботу поліцейських на шоу під час передвиборної кампанії".

"Я не дозволю принижувати роботу поліцейських і як керівник Всеукраїнської профспілки Міністерства внутрішніх справ України я буду захищати кожного з них. Ми будемо вимагати від суду ретельно розібратися в справі за фактом перевищення службових повноважень з боку Василя Мельника. Якщо буде доведено його провину - він понесе покарання згідно з рішенням суду, і я впевнений, що він до цього готовий. Але я наполягаю на тому, щоб суд був чесним і неупередженими, адже це справа має ще й політичне забарвлення", - заявив політик.

Раніше цього дня Печерський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави 115 тис. грн поліцейському Василю Мельнику, якого підозрюють у побитті активіста націоналістичної організації "С14" під час зіткнень біля будівлі Подільського управління поліції в суботу , 9 лютого.

Як повідомлялося, 9 лютого 2019 року на Контрактовій площі в Києві перед зустріччю одного з кандидатів у президенти з виборцями поліція затримала групу молодиків, що приховували свої обличчя, з символікою націоналістичних організацій. Під час огляду в них були виявлені газові балончики, травматичні пістолети, ножі. Усіх їх доправили до Подільського управління поліції в м. Київ на вул. Хорива і через деякий час відпустили.

Пізніше цього ж дня ці ж молоді люди разом зі своїми товаришами знову прийшли до Подільського управління поліції з вимогами повернути вилучені у них речі. Через деякий час вони спробували потрапити до будівлі, влаштувавши бійку з поліцейськими. Правоохоронці застосували сльозогінний газ і кийки.

Наступного дня начальник главку поліції в м.Київ Андрій Крищенко повідомив, що усіх громадян, затриманих під час інциденту в будівлі Подільського управління поліції, відпустили, а за фактом подій зареєстровано три кримінальних провадження. Зокрема Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за ч.2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Суд залишив Романа Гринкевича під вартою ще на два місяці

За ексрадника голови ОП внесли заставу в 30 млн грн - ВАКС

Суд продовжив до 2 червня арешт судді Тандиру, який збив на смерть нацгвардійця на блокпосту

Суд залишив Романа Гринкевича під вартою до 17 квітня, зменшивши розмір застави до 469 млн грн - "Суспільне"

Суд продовжив до 11 травня арешт нардепу Шуфричу, підозрюваному в держзраді

Заарештовано чотири вертольоти та два літаки кримських підприємців, причетних до фінансування агресії РФ, - Офіс генпрокурора

МКС видав ордер на арешт командувача дальньої авіації РФ та екскомандувача ЧФ РФ за злочини проти людяності у зв'язку з обстрілами енергоструктури України

ВАКС заарештував нардепа Пашинського з альтернативою застави у 272 млн грн

Бізнесмена Тищенка заарештовано з альтернативою 363 млн грн застави у справі про заволодіння нафтопродуктами

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА