Вибори
11:38 13.02.2019

Вілкул вніс заставу за заарештованого поліцейського, підозрюваного в побитті активістів біля будівлі райвідділення в Києві 9 лютого

2 хв читати
Вілкул вніс заставу за заарештованого поліцейського, підозрюваного в побитті активістів біля будівлі райвідділення в Києві 9 лютого

Заступник голови парламентської фракції "Опозиційний блок", кандидат у президенти України Олександр Вілкул сплатив заставу в 115 тис. грн за заарештованого поліцейського Василя Мельника, якого підозрюють у побитті активістів націоналістичної організації "С14" під час сутички біля будівлі Подільського управління поліції Києва в суботу, 9 лютого.

"Поліцейський виконував свій обов'язок. В екстремальних умовах. Коли бойовики напали конкретно на Подільський райвідділ. Я вніс заставу, тому що хочу побудувати правову державу, в якій кожен має право на захист незалежно від політичної кон'юнктури керівництва країни", - прокоментував внесення застави О.Вілкул на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

"Я вважаю, що поліція не просто має право, а зобов'язана застосовувати силу проти розперезавшихся радикалів, які можуть завтра напасти на кожного", - наголосив політик.

Він також висловив сподівання, що суд розбереться в усіх нюансах події, а поліцейський, "з яким я навіть не знайомий, зможе заявити свою позицію та право на захист, перебуваючи на волі, а не в тюрмі під тиском".

О.Вілкул висловив переконання в тому, що організація, яка фігурує в сутичці біля райвідділу, як і схожі спільноти, безпосередньо підконтрольні владі, "інакше вони давно б уже сиділи".

Як повідомлялося, 9 лютого 2019 року на Контрактовій площі в Києві перед зустріччю одного з кандидатів у президенти з виборцями поліція затримала групу молодих людей з прихованими обличчями, що мали символіку націоналістичних організацій. Під час огляду у них було виявлено газові балончики, травматичні пістолети, ножі. Їх доправили до Подільського управління поліції в м. Києві на вул. Хорива і за деякий час відпустили.

Потім ці самі молоді люди разом зі своїми товаришами знову прийшли до Подільського управління поліції з вимогами повернути вилучені у них речі. Згодом вони спробували проникнути до будівлі, влаштувавши сутичку з поліцейськими. Правоохоронці застосували сльозогінний газ та палиці.

Наступного дня начальник главку поліції в м. Києві Андрій Крищенко повідомив, що всіх громадян, затриманих під час інциденту в будівлі Подільського управління поліції, відпущено, а за фактом подій, що відбулися, зареєстровано три кримінальних провадження, зокрема Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень).

12 лютого Печерський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою застави 115 тис. грн поліцейському Василю Мельнику, якого підозрюють у побитті лежачого активіста націоналістичної організації "С14" під час сутичок біля будівлі Подільського управління поліції 9 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Над Криворізьким районом було збито керовану авіаційну ракету Х-59 - Вілкул

У Кривому Розі вже 41 постраждалий - Вілкул

Вілкул підтвердив інформацію про вибухи у Кривому Розі

Кількість постраждалих у Кривому Розі зросла до 73, 1 серпня оголошено днем жалоби - Вілкул

Вілкул розповів про роботи з вирішення проблеми водопостачання Криворізької агломерації та знову закликав до економії води

Жителям зруйнованої п'ятиповерхівки у Кривому Розі нададуть усю необхідну допомогу у зв'язку з пошкодженням майна - Вілкул

Вілкул: РФ завдала чергового ракетного удару по Кривому Рогу - по об'єкту промислової інфраструктури

Кривий Ріг частково знеструмлено через обстріл окупантів, відключено деякі котельні та насосні станції – Вілкул

Із шахт Кривбасу виведені всі 566 шахтарів, які залишилися під землею через ракетний удар

Крилата ракета влучила у промпідприємство Кривого Рогу, попередньо без жертв - Вілкул

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА