08:47 15.02.2019

Палата представників США схвалила бюджет про фінансування держустанов

2 хв читати
Палата представників США схвалила бюджет про фінансування держустанов

Палата представників Конгресу США проголосувала за ухвалення бюджету, який дає змогу фінансувати діяльність державних установ.

Раніше бюджет ухвалив Сенат.

Ухвалений обома палатами Конгресу проект закону про бюджет тепер надійде на підпис президенту США Дональда Трампа.

Ухвалення закону дасть змогу уникнути нового шатдауну - припинення роботи держустанов через відсутність фінансування. Попередній шатдаун тривав рекордні 35 днів через відмову Конгресу виділити запитані Д.Трамп кошти на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс повідомила журналістам, що Д.Трамп має намір у п'ятницю підписати закон про бюджет, одночасно оголосивши про введення надзвичайного стану (НС) в країні.

"Президент підпише бюджет про фінансування уряду, а також, як він заявляв раніше, вживе інших заходів у галузі виконавчої влади, включаючи оголошення про введення надзвичайного стану в країні для припинення кризи у сфері національної безпеки та гуманітарної кризи на кордоні", - заявила прес- секретар.

Введення режиму надзвичайного стану дасть змогу Д.Трампу збільшити асигнування на будівництво загород на кордоні з Мексикою, оскільки в проекті бюджету, який розглядається в Конгресі, на ці цілі виділено лише $1,375 млрд замість запитаних президентом $5,7 млрд.

Проти введення НС рішуче виступили демократи. Так, лідер демократичної меншості в сенаті Чак Шумер заявив, що "введення режиму НС у загальнонаціональному масштабі - беззаконня". Спікер Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі пригрозила подати до суду позов проти рішення Д.Трампа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА