10:11 15.02.2019

Трамп підпише бюджет й одночасно оголосить НС - Білий дім

2 хв читати
Трамп підпише бюджет й одночасно оголосить НС - Білий дім

 Президент США Дональд Трамп підпише в п'ятницю бюджет, що дасть змогу продовжити нормальне фінансування уряду, й оголосить про запровадження надзвичайного стану, щоб отримати додаткові кошти для будівництва стіни на кордоні з Мексикою, повідомила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

"Президент підпише бюджет про фінансування уряду, а також, як він заявляв раніше, вживе інших заходів у галузі виконавчої влади, включаючи оголошення про запровадження надзвичайного стану в країні для припинення кризи у сфері національної безпеки та гуманітарної кризи на кордоні", - сказала С. Сандерс.

Підписання компромісних поправок до бюджету дасть змогу запобігти черговому шатдауну - припинення діяльності уряду США. А оголошення режиму надзвичайного стану дозволить Д.Трампу, перерозподіливши кошти в бюджеті, збільшити асигнування на будівництво загород на кордоні з Мексикою. В ухвалених у четвер бюджетних поправках на ці цілі виділено лише $1,375 млрд замість запитаних президентом $5,7 млрд.

Проти НС рішуче виступили демократи. Так, лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер заявив, що "запровадження режиму НС у загальнонаціональному масштабі - беззаконня".

Спікер Палати представників американського Конгресу Ненсі Пелосі пригрозила подати до суду позов проти рішення Д.Трампа.

У четвер Конгрес ухвалив бюджет, який забезпечує фінансування державних структур до кінця фінансового року. Попередній шатдаун тривав рекордні 35 днів через відмову Конгресу виділити запитані Д.Трамп кошти на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА