18:21 15.02.2019

Генсек НАТО Столтенберг особисто просив главу МЗС РФ Лаврова звільнити українських моряків

1 хв читати
Генсек НАТО Столтенберг особисто просив главу МЗС РФ Лаврова звільнити українських моряків

 Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляє, що особисто просив міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова звільнити українські кораблі та моряків, захоплених у полон у Керченській протоці.

"Ми обговорили Україну, і я висловив позицію НАТО, яка добре відома: ми не сприймаємо нелегальної анексії Криму, закликаємо Росію припинити дестабілізувати Донбас на сході України. І я також сказав, що ми закликаємо Росію звільнити моряків і кораблі, які вони нещодавно захопили в Керченській протоці", - розповів Є.Столтенберг журналістам у п'ятницю після зустрічі з С.Лавровим на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

Генсек НАТО розцінює цю ситуацію як "дуже складну, особливо для людей в Україні". "Водночас ми маємо продовжувати обговорювати з Росією всі питання, не лише українське. Росія - наш сусід і порушує суверенітет і територіальну цілісність сусідів, зокрема України", - наголосив Є.Столтенберг.

Крім того, під час зустрічі сторони обговорили питання порушення Росією Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (INF treary), ситуацію в Афганістані та необхідність проведення діалогу, в рамках якого можуть обговорюватися питання прозорості, зниження ризиків, інформування про навчання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА