20:27 15.02.2019

Порошенко та Столтенберг наголошують на важливості майбутнього візиту в Україну Північноатлантичної ради НАТО

2 хв читати
Порошенко та Столтенберг наголошують на важливості майбутнього візиту в Україну Північноатлантичної ради НАТО

Президент України Петро Порошенко та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у п'ятницю на зустрічі в Мюнхені обговорили продовження курсу євроатлантичної інтеграції України, а також шляхи посилення співпраці у відповідь на актуальні загрози в акваторії Чорного й Азовського морів.

"Президент України наголосив на незмінності державного курсу євроатлантичної інтеграції  України, який віднині закріплений у Конституції. Генеральний секретар позитивно відзначив ухвалення цього рішення та підтвердив, що альянс продовжує дотримуватися політики відкритих дверей", - повідомляє прес-служба глави Української держави за підсумками зустрічі.

П.Порошенко подякував НАТО за консолідовану підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та рішуче засудження агресивних дій Росії.

Він високо оцінив масштабну практичну допомогу НАТО в реформуванні сектора безпеки та оборони України відповідно до стандартів альянсу. Було відзначено значний прогрес, досягнутий українською стороною на цьому шляху.

"Окремо обговорювалися шляхи посилення співпраці України з альянсом у відповідь на наявні загрози в акваторії Чорного й Азовського морів, зокрема з метою зміцнення потенціалу українських ВМС. У цьому контексті відзначено важливість очікуваного візиту в Україну Північноатлантичної ради НАТО, який також має продемонструвати незмінну підтримку альянсом України у протидії агресії Росії", - наголошується в повідомленні.

У свою чергу Є.Столтенберг поінформував про результати зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, на якій генсек НАТО закликав Росію звільнити українських моряків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА