21:28 15.02.2019

"Російські залізниці" просять скасувати санкції на українські двигуни і енергогенератори

2 хв читати
"Російські залізниці" просять скасувати санкції на українські двигуни і енергогенератори

Заступник генерального директора - головний інженер ВАТ "Російські залізниці" Сергій Кобзєв звернувся з проханням до заступника міністра промисловості і торгівлі РФ Олександра Морозова з проханням про скасування заборони на імпорт тягових електродвигунів і генераторів українського виробництва, необхідних для виробництва і ремонту локомотивів.

Скан-копію відповідного листа від 25 січня 2019 року опублікувало в п'ятницю білоруське видання "Білоруська правда".

У листі наголошується, що постановою уряду РФ від 29 грудня 2018 року було введено заборону на ввезення в РФ товарів, країною походження або країною відправлення яких є Україна, зокрема двигунів і електричних генераторів, а також електрогенераторних установок і обертових електричних перетворювачів.

"У РФ є аналоги зазначеної продукції. Однак обсяги продукції, що випускаються нині російськими підприємствами, не забезпечують виробництво тепловозів ... для реалізації інвестиційної програми ВАТ "Російські залізниці". "Придбання тягового рухомого складу на період 2019-25 рр"... Прошу Вас ... розглянути питання підтримки вітчизняних виробників вищевказаної продукції в частині розвитку виробництва в рамках імпортозаміщення, а на період реалізації проектів з клопотанням щодо скасування заходів, що забороняють ввезення в РФ тягових електродвигунів й і генераторів з підприємств України", - йдеться в тексті листа.

Як повідомлялося, уряд РФ 25 грудня розширив до 75 перелік юросіб, щодо яких введено санкції на виконання указу президента "Про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб РФ".

29 грудня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову уряду про заборону на ввезення в РФ товарів, вироблених в Україні або тих, що переміщуються через її територію. РФ, зокрема, заборонила ввезення з України пшениці, месліна (суміш пшениці і жита), солодового пива, соняшникової, сафлорової, бавовняної олії і їх фракцій, постачання вин, включаючи кріплені, етилового спирту, спиртових настоянок, лікерів та інших спиртних напоїв. РФ також заборонила ввезення газових турбін, вироблених або відправлених з території України, зробивши виняток для турбін цивільних літаків, трактори, сівалки, трансформатори, гравій, щебінь, гальку, меблі, шпалери.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА