15:52 16.02.2019

Президент Естонії: В Україні має восторжествувати верховенство права

2 хв читати
Президент Естонії: В Україні має восторжествувати верховенство права

Всі окуповані Росією території України має бути повернено, в країні має восторжествувати верховенство права, наголошує президент Естонії Керсті Кальюлайд.

"Війна в Україні триває, і ми повинні допомогти Україні знайти рішення. Ми ніколи не визнаємо окупацію і анексію Криму. Всі окуповані території має бути повернуто", - сказала вона, виступаючи в суботу на 3-му Українському ланчі на тему "Україна 2019 – вибір майбутнього", організованому Фондом Віктора Пінчука з нагоди Мюнхенської конференції.

К.Кальюлайд додала, що особисто була на Донбасі, неподалік лінії розмежування.

"Хоч би хто очолив Україну, він не зможе зробити багато доти, доки в Україні не переможе верховенство права", - резюмувала президент Естонії.

"Український ланч" в Мюнхені – це платформа, на якій світові та українські лідери обговорюють питання безпеки України та пов'язані з ними наслідки для Європи і світу.

Фонд Віктора Пінчука - незалежна приватна міжнародна благодійна організація, яка базується в Україні. Фонд створив у 2006 році бізнесмен і філантроп Віктор Пінчук. Його мета - надання можливості новим поколінням змінити країну і світ. Для її реалізації Фонд розробляє проекти і розвиває партнерство, як в Україні, так і за її межами. З 2006 року Фонд інвестував понад $ 142 млн у трансформацію України.

Фонд Віктора Пінчука підтримує міжнародну мережу "Ялтинська європейська стратегія" (YES) - провідний форум, на якому обговорюється європейське майбутнє України та світовий контекст. Він організовує щорічний захід у дні проведення Щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму в Давосі, круглі столи в Києві, присвячені безпеці України, а також разом з Атлантичною радою США реалізує програму з моніторингу та запобігання спробам зовнішнього втручання в майбутні президентські і парламентські вибори в Україні.

Серед проектів Фонду Віктора Пінчука: всеукраїнська мережа центрів допомоги новонародженим "Колиски надії"; найбільша в Україні приватна стипендіальна програма "Завтра.UA"; стипендіальна програма навчання за кордоном для українських студентів "Всесвітні студії"; PinchukArtCentre - найбільш динамічний арт-центр в Україні та східноєвропейському регіоні, що надає вільний доступ до сучасного мистецтва

Фонд співпрацює з Атлантичною радою, Інститутом Брукінгза, Інститутом глобальних змін Тоні Блера, Радою міжнародних відносин, Фондом Amicus Europae та іншими неурядовими організаціями. Він підтримує краудфандингову платформу "Українська біржа благодійності", покликану сприяти розвитку благодійності в українському суспільстві. Фонд є членом Європейського Центру фондів та Українського форуму грантодавців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА