16:40 16.02.2019

Волкер сподівається на чесні і вільні вибори в Україні

3 хв читати
Волкер сподівається на чесні і вільні вибори в Україні

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер наголошує на необхідності чесних і вільних виборів в Україні.

"Це буде справжня боротьба за голоси. Ми вже зараз чуємо заяви, які суперечать інтересам України. Вони, можливо, красиво звучать на публіці. Наприклад, про те, що Україні не потрібно, щоб МВФ говорив що робити. Реальність у тому, що Україні потрібен МВФ. Але найголовніше, щоб це були чесні та вільні вибори", - сказав він, виступаючи на Українському ланчі, організованому Фондом Віктора Пінчука на полях Мюнхенської конференції в суботу.

При цьому К.Волкер наголосив, що ще багато чого належить зробити.

У березні 2019 року в Україні відбудуться вибори президента, восени обиратимуть новий склад парламенту.

"Український ланч" у Мюнхені вже втретє став платформою, на якій світові та українські лідери обговорюють питання безпеки України та пов'язані з ними наслідки для Європи і світу.

Протягом останніх п'ятдесяти років Мюнхенська конференція з безпеки (МКБ) стала головним світовим форумом з обговорення політик безпеки. Щорічно в лютому понад 500 відповідальних за ухвалення рішень фігур найвищого рівня з усього світу, зокрема керівники держав, міністри, провідні представники міжнародних та неурядових організацій, а також високопоставлені представники бізнесу, ЗМІ, наукових кіл і громадянського суспільства, беруть участь у конференції, щоб долучитись до активного обговорення сучасних і майбутніх викликів у сфері безпеки.

Фонд Віктора Пінчука – це незалежна приватна міжнародна благодійна організація, яка базується в Україні. Фонд у 2006 році створив бізнесмен і філантроп Віктор Пінчук. Його мета - надання можливості новим поколінням змінити країну і світ. Для її реалізації Фонд розробляє проекти і розвиває партнерство, як в Україні, так і за її межами. З 2006 року Фонд інвестував понад $ 142 млн у трансформацію України.

Фонд Віктора Пінчука підтримує міжнародну мережу "Ялтинська європейська стратегія" (YES) - провідний форум, на якому обговорюється європейське майбутнє України та світовий контекст. Він організовує щорічний захід у дні проведення Щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму в Давосі, круглі столи в Києві, присвячені безпеці України, а також разом з Атлантичною радою США реалізує програму з моніторингу та запобігання спробам зовнішнього втручання в майбутні президентські і парламентські вибори в Україні.

Серед проектів Фонду Віктора Пінчука: всеукраїнська мережа центрів допомоги новонародженим "Колиски надії"; найбільша в Україні приватна стипендіальна програма "Завтра.UA"; стипендіальна програма навчання за кордоном для українських студентів "Всесвітні студії"; PinchukArtCentre - найбільш динамічний арт-центр в Україні та східноєвропейському регіоні, що надає вільний доступ до сучасного мистецтва

Фонд співпрацює з Атлантичною радою, Інститутом Брукінгза, Інститутом глобальних змін Тоні Блера, Радою міжнародних відносин, Фондом Amicus Europae та іншими неурядовими організаціями. Він підтримує краудфандингову платформу "Українська біржа благодійності", покликану сприяти розвитку благодійності в українському суспільстві. Фонд є членом Європейського Центру фондів та Українського форуму грантодавців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА