Вибори
21:17 16.02.2019

Гриценко: після виборів президента зовнішня політика України не зміниться, тому що у проросійського кандидата немає шансів перемогти

2 хв читати
Гриценко: після виборів президента зовнішня політика України не зміниться, тому що у проросійського кандидата немає шансів перемогти

У кандидата в президенти, відповідного інтересам Росії, не має шансів стати главою Української держави, тому зовнішня політика Києва після виборів не зміниться, упевнений кандидат на пост президента України, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

"Я не бачу жодного шансу у представника Росії на цих виборах стати президентом. Тому я не боюся, що це якимось чином змінить пріоритети української зовнішньої політики", - заявив він, виступаючи в суботу на 3-му Українському ланчі на тему "Україна 2019 - вибір майбутнього", організованому Фондом Віктора Пінчука з нагоди Мюнхенської конференції з безпеки.

А.Гриценко зазначив, що в Конституції України правильно зафіксований зовнішній курс держави - на НАТО і ЄС. При цьому він додав, що рух в цьому напрямку має йти, насамперед, шляхом реформ і боротьби з корупцією.

"Український ланч" у Мюнхені - це платформа, на якій світові і українські лідери обговорюють питання безпеки України та пов'язані з ними наслідки для Європи і світу.

Фонд Віктора Пінчука - незалежна приватна міжнародна благодійна організація, яка базується в Україні. Фонд був створений в 2006 році бізнесменом і філантропом Віктором Пінчуком. Його мета - надання можливості новим поколінням змінити країну і світ. Для її реалізації Фонд розробляє проекти і розвиває партнерство як в Україні, так і за її межами. З 2006 року Фонд інвестував понад $ 142 млн у трансформацію України.

Фонд Віктора Пінчука підтримує міжнародну мережу "Ялтинська Європейська Стратегія" (YES) - провідний форум, на якому обговорюється європейське майбутнє України і світовий контекст. Він організовує щорічний захід в дні проведення Щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму в Давосі, круглі столи, присвячені безпеці України в Києві, а також спільно з Атлантичною радою США реалізує програму з моніторингу та попередження спроб зовнішнього втручання в майбутні президентські і парламентські вибори в Україні.

Серед проектів Фонду Віктора Пінчука: всеукраїнська мережа центрів допомоги новонародженим "Колиски надії"; найбільша в Україні приватна стипендіальна програма "Завтра.UA"; стипендіальна програма навчання за кордоном для українських студентів "Всесвітні студії"; PinchukArtCentre - найдинамічніший арт-центр в Україні та східноєвропейському регіоні, що надає вільний доступ до сучасного мистецтва.

Фонд співпрацює з Атлантичною радою, Інститутом Брукінгса, Інститутом глобальних змін Тоні Блера, Радою міжнародних відносин, Фондом Amicus Europae та іншими неурядовими організаціями. Він підтримує краудфандингову платформу "Українська Біржа Благодійності", покликану сприяти розвитку благодійності в українському суспільстві. Фонд є членом Європейського центру фондів і Українського Форуму грантодавців.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА