13:34 17.02.2019

Розірвання ДРСМД не призведе до "гонки озброєнь" – екс-посол США в Україні

1 хв читати
Розірвання ДРСМД не призведе до "гонки озброєнь" – екс-посол США в Україні

Екс-посол США в Україні Джон Гербст впевнений, що з припиненням дії договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності не станеться нової "гонки озброєнь", а РФ буде змушена шукати можливості укладення нової угоди зі США.

"Не думаю (що "гонка озброєнь" можлива - ІФ), оскільки Москва собі такої гонки дозволити не може. Для них ідеальна ситуація - коли вони порушують умови угоди, а ми просто за цим спостерігаємо. Але якщо ми не будемо просто дивитися, то вони опиняться в програші і це може змусити їх шукати нової угоди з нами, за якою вони будуть зобов'язані дотримуватися умов старого договору", - сказав Дж.Гербст в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в неділю на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

Дипломат зазначив, що договір РСМД – "це ще не все для європейської безпеки". "Адміністрації Трампа варто було краще проконсультуватися з європейськими союзниками, які c обережністю і навіть переляком сприймають відповідь США (на порушення умов договору - ІФ) з боку Кремля", - додав він.

При цьому Дж.Гербст пояснив: "Китай не пов'язаний Умовами будь-якої угоди і це створює для нас ще одну проблему у Східній Азії. Таким чином, мені здається, що рішення Адміністрації Трампа має своєю метою посилити безпеку на Заході".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА