14:54 17.02.2019

Клімкін: Будь-який газотранспортний проект без повноцінного застосування європейських правил - це сіра зона для російських маніпуляцій

2 хв читати
Клімкін: Будь-який газотранспортний проект без повноцінного застосування європейських правил - це сіра зона для російських маніпуляцій

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у рамках 55-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки заявив про загрози, які несе проект будівництва газопроводу "Північний потік-2" для безпеки європейських країн, повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства в неділю.

"Будь-який газотранспортний проект без повноцінного застосування європейських правил - це сіра зона для російських маніпуляцій", - сказав П.Клімкін на круглому столі, присвяченому темі європейської енергобезпеки та майбутнього української енергетичної галузі.

Про це також йшлося під час двосторонньої зустрічі глави МЗС України з федеральним міністром економіки й енергетики Німеччини Петером Альтмаєром. Українська сторона подякувала за підтримку Німеччиною важливості збереження транзиту російського газу територією України.

Важливою темою переговорів, а також дискусій за участю провідних дипломатів та експертів, була також важливість протидії втручанню РФ у виборчі процеси країн Європи і США.

Глава українського зовнішньополітичного відомства провів зустріч із федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, під час якої сторони позитивно оцінили результати тристоронніх консультацій між Україною, Німеччиною і Францією про застосування норм Конвенції ООН з морського права і забезпечення свободи судноплавства в Чорному та Азовському морях і Керченській протоці.

П.Клімкін також брав участь в організованій українською громадою з різних міст Баварії акції "Порожні стільці": на одній з центральних площ Мюнхена українці привернули увагу до необхідності тиску на владу РФ, щоб невідкладно звільнити понад 70 політичних в'язнів і 24 військовополонених.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА