16:10 17.02.2019

В УПЦ (МП) повідомляють про напад вандалів і спробу підпалу храму в Кривому Розі

1 хв читати
В УПЦ (МП) повідомляють про напад вандалів і спробу підпалу храму в Кривому Розі

Невідомі здійснили напад на храм Вознесіння Господнього Української православної церкви (Московського патріархату) в м. Кривий Ріг Дніпропетровської області в п'ятницю ввечері, кинувши запальну суміш під вхідні двері храму і залишивши праворадикальні написи.

"Близько 19:30, група невідомих осіб вчинила акт вандалізму над храмом Вознесіння Господнього, м. Кривий Ріг, який розташований у житловому масиві Південного ГЗК. Вандали за допомогою запальної суміші здійснили підпал храму, що призвело до займання та серйозних пошкоджень центральних вхідних дверей і надбрамної ікони Вознесіння Господнього. Також зроблено написи на стінах "14/88", які мають пряму причетність до радикальних гасел нацистських рухів", - повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП) з посиланням на прес-службу єпархії.

Як зазначається у повідомленні, правоохоронці розпочали слідство для встановлення осіб, які вчинили правопорушення та їхніх мотивів. За фактом спроби підпалу дверей церкви поліцейські розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна), повідомили в УПЦ (МП) з посиланням на інформацію Криворізького відділу поліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА