Вибори
09:35 19.02.2019

Вілкул випередив Бойко в президентському рейтингу - соцопитування

2 хв читати
Вілкул випередив Бойко в президентському рейтингу - соцопитування

Якби вибори президента відбулися найближчої неділі, то за заступника голови "Опозиційного блоку - Партія миру і розвитку" Олександра Вілкула проголосували б 7,4% виборців, які визначилися з вибором.

Про це свідчать результати опитування, проведеного на замовлення Фонду "Українська політика" дослідницькою групою Інституту маркетингу та консалтингу з 28 січня по 10 лютого 2019, оприлюднені на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Водночас, за іншого опозиційного політика, співголову "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка готові проголосувати - 7,2%.

"Лідер опозиції впевнено випереджає Юрія Бойка, у котрого рейтинг стабільно знижується", - підкреслив під час прес-конференції керівник Фонду "Українська політика" Костянтин Бондаренко.

Варто зазначити, що Ю.Бойка в листопаді 2018 було виключено з фракції "Опозиційного блоку", тому на президентські вибори він йде самовисуванцем.

"Бойко був єдиним українським політиком, кому партія допомогла наростити рейтинг. У 2014 році особистий рейтинг Бойко був на рівні 0,19%, а у "Опозиційного блоку"- 9,4%, тому він фактично перейняв рейтинг партії. Тепер, коли він перейшов в іншу нішу, він почав втрачати рейтинг. Вілкул же, навпаки, стабільно нарощує свою популярність, оскільки до людей приходять усвідомлення того, що саме він є лідером "Опозиційного блоку". Причому саме Бойко, Рабинович і Медведчук зробили все для того, щоб це усвідомлення прийшло", - підкреслив К.Бондаренко.

Політолог зазначив, що, незважаючи на зовнішню схожість, у партій Вілкула і Бойко - різні політичні ніші.

"Фактично партія "За життя", а тепер і "Опозиційна платформа - За життя" намагається опанувати тією нішею, яку раніше займали комуністи - це крайня протестна популістська ніша з невеликим електоральним потенціалом. Однак "Опозиційний блок" являє більш широкий спектр, відстоюючи інтереси не тільки Півдня і Сходу, але й всіх розсудливих людей по всій країні, які хочуть миру і розвитку України. І, відповідно, сьогодні Бойко втрачає свої позиції", - підкреслив К.Бондаренко.

Лідером симпатій, згідно результатом дослідження, залишається Володимир Зеленський з результатом 13,1% (18,2% від тих, хто визначився). На другому місці - діючий президент Петро Порошенко (11,2%, відповідно - 15,6% від тих, хто визначився). На третьому місці - Юлія Тимошенко (10,9 / 15,2%). Четверту позицію займає Олег Ляшко з 12,1% від тих, хто визначився.

Дослідження проведено у 23 обласних центрах (крім Донецька і Луганська) та м.Київ, і п'яти великих містах (Маріуполь, Кам'янське, Кременчук, Бровари, Кривий Ріг), 23 малих містах, 27 населених пунктах змішаного типу, 62 селах. Під час цього дослідження було опитано 4851 респондент (похибка +/- 1,5%). 

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА