17:59 19.02.2019

СБУ і Держспецзв'язку організують цілодобове чергування для запобігання кібератакам на інформресурси ЦВК - Турчинов

1 хв читати
СБУ і Держспецзв'язку організують цілодобове чергування для запобігання кібератакам на інформресурси ЦВК - Турчинов

Фахівці Служби безпеки України та Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) організують цілодобове чергування для виявлення, запобігання та припинення несанкціонованих дій щодо інформаційних ресурсів Центральної виборчої комісії, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

Як повідомила у вівторок прес-служба РНБО, на засіданні Національного координаційного центру кібербезпеки обговорювалися питання практичної міжвідомчої взаємодії, зокрема, створення на базі управління інформатизації ЦВК робочої групи, до складу якої увійдуть кращі фахівці СБУ та Держспецзв'язку.

"Буде організовано цілодобове чергування сил і засобів кібербезпеки СБУ і Держспецзв'язку, спрямоване на виявлення, запобігання та припинення будь-яких несанкціонованих дій щодо інформаційних ресурсів ЦВК", - повідомив секретар РНБО.

Крім того, за результатами попереднього засідання Національного координаційного центру кібербезпеки ЦВК підписала меморандуми про співпрацю з суб'єктами забезпечення кібербезпеки, у рамках яких виборчим комісіям надається всебічна технічна та методична допомога.

Члени Національного координаційного центру кібербезпеки також заслухали розроблену Міністерством оборони України спільно з Генеральним штабом Концепцію підготовки до відбиття військової агресії в кіберпросторі. Документ підготовлено в рамках реформування і розвитку сектору оборони держави, реалізації завдань із досягнення оперативної сумісності з НАТО, активної протидії кіберзагрозам в умовах гібридної війни, практичної імплементації Стратегії кібербезпеки і закону "Про основні засади забезпечення кібербезпеки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА