12:30 21.02.2019

В окупованому Криму відбувся набір людей до лав "ПВК Вагнера" - керівник апарату СБУ

2 хв читати
В окупованому Криму відбувся набір людей до лав "ПВК Вагнера" - керівник апарату СБУ

В окупованому Росією Криму відбувся набір людей до лав "ПВК Вагнера", які потім направлялися до Судану, заявив керівник апарату Служби безпеки України Ігор Гуськов у коментарі телеканалу "Прямий".

"Про участь громадян України у так званій структурі "ПВК Вагнера", то справді ми маємо непоодинокі випадки, коли наші колишні громадяни брали участь. Більше того, сьогодні ми можемо говорити про те, що в окупованому Криму відбувся набір до лав ПВК "Вагнера", які прямували в Судан. Частину прізвищ ми вже оприлюднили й найближчим часом спільно з журналістами також оприлюднимо іншу частину прізвищ", - сказав І.Гуськов.

Як повідомлялося, в січні 2019 року СБУ повідомила про підтвердження зв'язків найманців ПВК "Вагнера" і Головного управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації, а також опублікувала імена 149 осіб, які брали участь у придушенні демократичних протестів у Судані в 2019 році.

"СБУ має докази, що особовий склад і озброєння "ПВК Вагнера" доставляється в Судан та інші країни регіону авіацією Міністерства оборони РФ. Так, згідно з договором від 30.07.2018 (загальна сума 56 млн рос.руб.) між зазначеним вище ТОВ "М Інвест" і "223 льотним загоном" Міноборони РФ, літаки Ту-154М за п'ять місяців 2018 року здійснили вісім рейсів із Москви до столиці Судану Хартума. Вже з Хартума до інших країн Африки", - повідомила українська спецслужба.

За інформацією СБУ, військове командування РФ кожні 2 місяці проводить ротацію особового складу найманців і в Сирії, і в Африці, а Судан фактично використовується як перевалочна база для постачань зброї та особового складу до країн Африки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА