Вибори
12:30 01.03.2019

Ар'єв: На рахунки "Кварталу 95" з ПриватБанку вивели $ 41 млн

3 хв читати
Ар'єв: На рахунки "Кварталу 95" з ПриватБанку вивели $ 41 млн

Нардеп від партії "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар'єв заявляє, що з "ПриватБанку", коли він був ще не націоналізований, вивели на рахунку студії "Квартал 95" 41 мільйон доларів.

"Як $41 млн коштів вкладників ПриватБанку було виведено на рахунки коміків "Кварталу 95" через кредитування пов'язаних із Коломойським компаній. Сталося все за стандартною для олігарха схемою розкрадання, яку розслідував Kroll після виведення Коломойським і компанією $6 млн коштів вкладників і грошей, які йшли на рефінансування банку з резервів НБУ, коли банк почав сипатися під вагою піраміди, створеної власниками", - написав В.Ар'єв на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

За його словами, у 2012 році ПриватБанк видав кредити на понад 400 млн грн (за курсом 8 грн/дол) компаніям "Реалізма Ойл" і ТОВ "ТД Карпатнафтотрейд", що входять до структури групи "Приват" Коломойського.

"Через кілька секунд ці кошти опиняються на рахунку ПАТ "Укртранснафта", менеджмент якої також контролював Ігор Коломойський. Керівником "Укртранснафти" на той час був Олександр Лазорко - керівник інших компаній групи "Приват" і відомий завдяки маніпуляціям із викачування технологічної нафти та її розміщення на зберіганні на заводах групи "Приват"", - написав нардеп.

Він зазначає, що протягом кількох днів $38,2 млн були виведені з "Укртранснафти" на рахунки компанії Transit SA у Кіпрській філії банку, що зареєстрована в Швейцарії на Коломойського (32,5%), Геннадія Боголюбова (32,5% ) та Ігоря Суркіса (25%).

"Далі компанія Transit SA проганяє ці кошти через чотири офшорки, зареєстровані на осіб, які представляють інтереси Коломойського, і є лише номінальними власниками цих компаній, і в результаті $41 млн осідає на рахунках компанії Godfrey Consulting Limited, зареєстрованої на Сергія Мельника - ще одного представника номінальних утримувачів. Він "володіє" понад 40 компаніями, які мають рахунки в ПриватБанку на Кіпрі, і є членом редакційної ради пов'язаної компанії ТОВ "ТК "Приват ТБ Дніпро", а також директором низки компаній групи "Приват", - повідомив В.Ар'єв.

За словами парламентарія, пройшовши через офшорні компанії, кошти дійшли до компаній, зареєстрованих на учасників студії "Квартал 95", а саме: Андрія Яковлєва, Бориса і Сергія Шефірів, Сергія Трофімова та Володимира Зеленського.

Далі, як стверджує В.Ар'єв, кошти були розміщені на депозитах, а потім виведені з банку на рахунки компаній за межами банку, що унеможливлює їх подальше відстеження. Протягом 2012-2016 років усі кошти вивели до таких компаній або на рахунки фізосіб: Dr. Robert Walz (DE), Pinehill Investment Holdings Inc., Lacront Unitrade LLP (UK), Piper Smith Watton LLP (UK), Candlewood Investments Limited, Triapos Limited (Cyprus), SHSN Limited (Belize), Atrazon Limited LTD (Cyprus), Maintrade Limited (Seychelles), Panevest еnd Co SA, (Panama), Aldorante Limited (Cyprus), Film Heritage Lnc (Belize).

"Слід наголосити, що всі компанії зареєстровані в офшорних зонах. Кінцеві бенефіціарні власники цих офшорок невідомі, окрім двох останніх - кіпрської Aldorante Limited і Film Heritage Inc (Беліз). Вони оформлені на Володимира Зеленського, згідно з декларацією кандидата. $41 млн виводилися з ПриватБанку частинами , починаючи з 2012 року, з моменту співпраці Коломойського і Зеленського", - стверджує нардеп.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА