Вибори
10:59 05.03.2019

Опозиційні сили почали об'єднання навколо Вілкула та його "Спільної ініціативи миру"

3 хв читати
Опозиційні сили почали об'єднання навколо Вілкула та його "Спільної ініціативи миру"

У Києві відбувся Форум опозиційних сил, на якому глава партії "Сильна Україна" Світлана Фабрикант, лідер партії "Християнські соціалісти" Михайло Добкін і керівник виконкому громадського руху "Партія миру" Максим Гольдарб підтримали кандидата в президенти від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула, повідомляє прес-служба "Оппоблока".

Вони першими поставили свої підписи під розробленою О.Вілкулом "Спільною ініціативою миру" - дорожньою картою розвитку України та припинення війни.

"Наші виборці очікують об'єднання, а керівництво країни хоче роздробити опозиційне поле. Вони знають, що в другому турі я виграю у будь-якого представника влади. Тому закликаю до об'єднання з нами та підтримки "Спільної ініціативи миру" всіх опозиційних політиків, які виступають за мир та розвиток нашої країни", - сказав під час Форуму О.Вілкул.

Підписні листи "Спільної ініціативи миру" учасники Форуму розіслали штабам усіх кандидатів у президенти від опозиційних сил.

"Я підтримав пропозиції Олександра Вілкула, приєднався до "Спільної ініціативи миру" та буду всіма своїми силами та можливостями допомагати йому поки як кандидату в президенти, а в недалекому майбутньому як президенту нашої країни, домагатися в нашій країні миру та процвітання для людей за всіма життєвими напрямками нашої неосяжної великої країни", - сказав М.Добкін, лідер партії "Християнські соціалісти" після церемонії підписання.

"Спільна ініціатива миру" спрямована на відновлення справедливості та покарання всіх винних у розпалюванні війни та розкраданні армії.

Соціально-економічна частина дорожньої карти пропонує об'єднати зусилля для перезапуску економіки. Домогтися цього дозволить п'ятирічний план зі створення нових підприємств та мільйонів нових робочих місць з високою заробітною платою. Пожвавлення економіки підвищить надходження до бюджету, що стане основою для реального підвищення пенсій та соціальних виплат.

"Ті люди, які хотіли б жити в мирній, квітучій країні, де будуть здоровими та освіченими наші діти, де будуть захищені люди похилого віку, найголовніше, де не буде проливатися кров, як з одного, так і з іншого боку, ці люди повинні були б підтримати Мирну ініціативу Олександра Вілкула. Тому «Сильна Україна», поза всяким сумнівом, прийняла таке рішення, і Мирна ініціатива нами підтримана. Найголовніше, що ми впевнені, що після 31 березня вона почне працювати", - зазначила С.Фабрикант, голова партії "Сильна Україна".

Сталий розвиток країни без політичних криз та корупції у верхах забезпечить нова Конституція, яка буде прийнята на всенародному референдумі і яка закріпить позаблоковий нейтральний статус України за прикладом Австрії та Швейцарії.

Мирний план передбачає, що вже в перші дні після перемоги Вілкула припинять стріляти на Донбасі. Для досягнення стійкого миру та повернення мирного Донбасу в Єдину Україну знадобиться 6-8 місяців. Для цього будуть організовані прямі переговори з США та Росією для прийняття спільної резолюції Ради Безпеки ООН, на яку не накладе вето жодна зі сторін. Резолюція передбачатиме введення миротворчого контингенту, до складу якого увійдуть дружні та нейтральні країни (Білорусь, Казахстан, Азербайджан, Фінляндія, Швеція, Австрія). 

На непідконтрольних Україні територіях почне роботу тимчасова міжнародна адміністрація під егідою ООН. Будуть проведені вибори за українським законодавством за участю українських політичних партій, тоді їх визнає весь світ. Паралельно – прийняття пакету законопроектів за логікою Мінських угод, які українська влада і так зобов'язалася прийняти 4,5 роки тому. Буде проведена реінтеграція Донбасу, створені правові та економічні умови для повернення біженців. Для фінансування відновлення регіону передбачається створити спеціальні умови для залучення інвестицій та заснувати міжнародний клуб донорів для фінансування конкретних проектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

Бельгія починає розслідування за підозрою у втручанні Росії в майбутні вибори в ЄС

Більшість українців проти виборів до завершення війни і вважає, що вони можуть розколоти суспільство - соцопитування

"Право і справедливість" перемогла на місцевих виборах у Польщі - результати екзит-полу IPSOS

На місцевих виборах у Туреччині з незначним відривом перемогли опозиціонери - результати

Голова СБУ: Псевдоперемога Путіна на виборах - це чергові томи в матеріалах злочинів, скоєних РФ

На виборах до Європарламенту обиратимуть наступне покоління політиків – євродепутат

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА