Вибори
10:01 06.03.2019

Вілкул представив у Європарламенті План по відновленню миру в Україні

2 хв читати
Вілкул представив у Європарламенті План по відновленню миру в Україні

Кандидат на пост президента, заступник голови "Опозиційного Блоку" Олександр Вілкул представив у Брюсселі свій План по відновленню миру, повідомляє прес-служба політпартії.

Мирний план, розроблений лідером української опозиції, дозволить припинити війну в Україні у найкоротші терміни. Для стійкого миру буде потрібно 6 - 8 місяців. Для цього будуть організовані прямі переговори з США і Росією. Їх метою буде прийняття спільної резолюції Ради Безпеки ООН, на яку не накладе вето жодна зі сторін.

Резолюція також забезпечить введення миротворчого контингенту ООН на Донбас. Наступним кроком стане початок роботи на тимчасово непідконтрольних Україні територіях тимчасової міжнародної адміністрації під егідою ООН. Потім - проведення на Донбасі виборів за українським законодавством за участю українських політичних партій. Паралельно Верховна Рада повинна прийняти пакет законопроектів у логіці Мінських угод, які чинна влада і так зобов'язалася запровадити ще 4,5 роки назад.

О.Вілкул зазначив, що додатковим фактором відновлення миру повинен стати статус України як позаблокової нейтральної держави. Він планує закріпити цей статус у Конституції, яка буде схвалена на загальнонародному референдумі.

Запропоновані О.Вілкул мирні ініціативи були підтримані під час дебатів в Європейському парламенті. Учасники дебатів, включаючи євродепутатів, зазначили, що План О.Вілкула збігається з європейським баченням шляхів припинення війни на Донбасі і відповідає світовим підходам вирішення конфліктів.

Депутат Європейського парламенту, член Комітету Європарламенту з питань безпеки і оборони Девід Кемпбелл Беннерман після презентації зазначив: "Мені цікаво було почути, що містер Вілкул говорив про мирний план. Тому що цей мир важливий для економіки, жахливими є людські жертви, нестабільність в Україні, конфлікт на Сході ... Це шлях, який допоможе зробити Україну великий крок вперед. Нинішній конфлікт тримає Україну і відштовхує її на довгі роки назад".

"План по відновленню миру - чіткий, він конкретний, він повністю в межах і Мінського, і Нормандського форматів. Він користується величезною популярністю і підтримкою всередині країни", - сказав О.Вілкул, коментуючи результати зустрічі з депутатами Європейського парламенту в Брюсселі.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА