Вибори
13:12 06.03.2019

НСТУ про відмову транслювати ролик Бойка: Твердження "Опозиційної платформи – За життя" про цензуру є неправдивим

3 хв читати
НСТУ про відмову транслювати ролик Бойка: Твердження "Опозиційної платформи – За життя" про цензуру є неправдивим

У Національній суспільній телерадіокомпанії України (НСТУ) називають заяву "Опозиційної платформи – За життя" щодо цензури відносно кандидата в президенти Юрія Бойка неправдивою і вимагають від політсили її спростування.

"На офіційному сайті "Опозиційної платформи - За життя" з’явилась маніпулятивна та недостовірна заява про те, що Національна суспільна телерадіокомпанія України нібито здійснює цензуру політичної реклами кандидата на пост президента України Юрія Бойка. Це твердження не відповідає дійсності та є абсолютно неправдивим", - йдеться у повідомленні Суспільного мовника у середу.

У НСТУ зазначають, що до них дійсно зверталась "Опозиційна платформа – За життя" з проханням про розміщення 5 роликів політичної реклами кандидата на пост президента України Юрія Бойка.

"Національна суспільна телерадіокомпанія чітко дотримується вимоги ст. 60 Закону України "Про вибори Президента України" і надає рівні можливості для поширення передвиборної агітації кандидатам у президенти України. Водночас, НСТУ має дотримуватися вимог закону, зокрема обмежень щодо ведення передвиборної агітації, визначених у ст. 64 Закону. НСТУ не відмовила кандидату у розміщенні реклами, проте звернула увагу на порушення законодавства у наданих рекламних роликах і просила усунути такі порушення для подальшої можливості розміщення реклами в ефірі", - стверджують у Національній суспільній телерадіокомпанії.

Підкреслюється, що після перегляду наданих відеоматеріалів, юристи НСТУ надали ряд зауважень, які й частково були враховані. Так, у кількох рекламних роликах поряд з прапорцями політичної сили фігурує прапор України, а відповідно до ст. 8 Закону України "Про рекламу" використання державної символіки у рекламі заборонено.

"Ще один ролик наводить маніпулятивну інформацію про те, що Президент України розбагатів у десятки разів. Інформація про збільшення доходів у десятки разів може розцінюватись як розповсюдження завідомо неправдивих відомостей про кандидата на пост президента України, що прямо заборонено ч. 5. ст. 64 Закону України "Про вибори Президента України". Юристи в електронному листуванні із Опозиційною платформою поцікавились також наявністю дозволів від усіх фізичних осіб, зображення яких використано у рекламних роликах, адже необхідні дозволи не були надані до НСТУ разом зі згаданими роликами", - йдеться у заяві.

Суспільне повідомило запитувачів, що у випадку усунення всіх порушень - ролики Ю.Бойка будуть розміщені в ефірі на загальних засадах як політична реклама.

"НСТУ розцінює появу заяви від "Опозиційної платформи – За життя" щодо "цензури" як створення штучного інформаційного приводу з метою дискредитації Суспільного. У зв’язку з цим Суспільний мовник вимагає від "Опозиційної платформи – За життя" спростувати недостовірну інформацію, розміщену на офіційному сайті політичної партії", - вимагає НСТУ.

Як повідомлялося, депутат від "Опозиційної платформи – За життя", член парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Юрій Павленко заявив, що вимагає, щоб Комітет з питань свободи слова негайно розглянув заборону до показу на UA:Перший рекламного ролика кандидата у президенти Ю.Бойка.

Він вважає, що відеоролик опозиційного кандидата в президенти забороняють до показу на UА:Перший через фразу: "Президент розбагатів в десятки разів, українські пенсіонери збідніли вдвічі". 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

Бельгія починає розслідування за підозрою у втручанні Росії в майбутні вибори в ЄС

Більшість українців проти виборів до завершення війни і вважає, що вони можуть розколоти суспільство - соцопитування

"Право і справедливість" перемогла на місцевих виборах у Польщі - результати екзит-полу IPSOS

На місцевих виборах у Туреччині з незначним відривом перемогли опозиціонери - результати

Голова СБУ: Псевдоперемога Путіна на виборах - це чергові томи в матеріалах злочинів, скоєних РФ

На виборах до Європарламенту обиратимуть наступне покоління політиків – євродепутат

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА