Вибори
09:59 18.03.2019

Бойко і Федерація роботодавців підписали меморандум про співпрацю

2 хв читати
Бойко і Федерація роботодавців підписали меморандум про співпрацю

Співголова "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко і голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник підписали Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво.

Як повідомляє прес-служба політсили, підписання та зустріч з представниками Федерації роботодавців відбулася на Кременчуцькому заводі технічного вуглецю (Полтавська область), 15 березня 2019 року.

Ю.Бойко під час зустрічі підкреслив, що одна з ключових проблем на сьогодні - це виїзд висококваліфікованих фахівців за кордон.

"Не страшно, якщо хтось перетнув кордон з Угорщиною, пропрацював там день і ввечері повернувся додому. Це півбіди. А коли їдуть висококласні фахівці для роботи на наших конкурентів в Росію або інші країни СНД - це реальна проблема", - зазначив політик.

Опозиціонер також зазначив, що Україні потрібно не тільки повертати російський ринок, але і розширювати ринки збуту.

"У парламенті прийнято з десяток декларацій, що Росія - агресор і т.д. При цьому за минулий рік у нас товарообіг з Росією - 12 млрд доларів, і він зростає. Але погано не це. Найгірше те, що ми купили у них товарів на 7,5 млрд, а поставили - на 4,5 млрд. Тобто 3 млрд доларів валюти, яка у нас не зайва, взяли і віддали з економіки України в економіку іншої країни, яка значно сильніша. І це потрібно міняти. Чому це сталося? Тому що ввели санкції щодо постачання продуктів харчування, продукції машинобудування і т.д.", - підкреслив він.

Як стверджує Ю.Бойко, в основі відносин як з країнами-сусідами, так і країнами далекого зарубіжжя повинен лежати розумний прагматизм, пошук оптимальної формули для торгово-економічного співробітництва, промислово-інвестиційної кооперації.

Під час зустрічі з працівниками заводу політик акцентував на важливості державної підтримки таких підприємств, як Кременчуцький завод технічного вуглецю.

"Проблеми, з якими сьогодні стикається підприємство - такі ж, як і практично на всіх великих промислових заводах України - кадрові питання, висока вартість енергоносіїв, дорогі кредити. Нинішній уряд переплутав пріоритети, коли замість підтримки промисловості почав бігати по світу і випрошувати кредити. Потрібно допомагати підприємствам. Тоді будуть і робочі місця, і наповнення Пенсійного фонду, і люди будуть задоволені, і фахівці не будуть їхати з країни", - сказав він.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА