Вибори

Бойко заявив, що ініціює створення міжнародного Фонду відновлення Донбасу в разі своєї перемоги на виборах

Засновник "Опозиційної платформи - За життя", кандидат у президенти Юрій Бойко заявив, що в разі своєї перемоги на президентських виборах, він ініціює створення міжнародного Фонду відновлення Донбасу.

"Ми знаємо, як зупинити війну. У нас є чіткий мирний план, заснований на досвіді вирішення таких конфліктів в світі. Це, безумовно, прямі переговори з усіма конфліктуючими сторонами. Необхідно сформувати офіційну делегацію, видати офіційні директиви, напрацювати пропозиції з протилежною стороною на прямих переговорах за міжнародним посередництвом. Росія повинна виступити гарантом невизнаних республік. Потрібно розуміти, що без компромісу вирішити такі питання неможливо. І говорити про це людям. Зокрема, що повинен бути ухвалений закон про особливий статус цих територій на кілька років для підготовки до мирного життя в Україні. Повинен бути ухвалений закон про амністію для тих, хто не вбивав. Сьогодні, за законом про інтеграцію, будь-який вчитель або лікар, який там працює, може потрапити під кримінальну відповідальність. І ми повинні цей закон ухвалити і дати їм сигнал, що ми чекаємо їх вдома - в Україні. І на завершальному етапі, перед підписанням мирного договору, запитати у людей, отримати їхню підтримку, і тоді сміливо, незважаючи на всі рейтинги, всі політичні протистояння, йти на підписання миру. Тому що альтернативи немає", - сказав він в ефірі телеканалу "Інтер" у понеділок, повідомляють у прес-службі політсили.

Ю.Бойко також наголосив на важливості Мінських угод, які зіграли ключову роль у припиненні активної фази військового конфлікту і зупинили масову загибель людей.

"Але політична частина "Мінська" була провалена нинішньою владою. Для неї війна - це збагачення, корупція, контрабанда. Можливість списати на війну все - провали в економіці, соціальній політиці. Ця влада не здатна до політико-дипломатичного врегулювання конфлікту, у неї відсутнє головне - це політична воля", - зазначив кандидат в президенти.

Він додав, що тільки мир поверне країні стабільність і впевнене економічне майбутнє.

"Наш шлях - мир, повернення територій і людей. Ми розробили план по відродженню Донбасу. Але наша країна самостійно з цим не впорається. І тут допомогло б створення міжнародного європейського спеціалізованого Фонду допомоги Донбасу, за прикладом міжнародного Фонду, який був створений для допомоги після аварії на ЧАЕС. Від України знадобиться повна інвентаризація економічного і гуманітарного стану Донецького регіону, ухвалення законів про вільну економічну зону і пільгове оподаткування, щоб в Донбас пішли інвестиції. За участю міжнародних донорів ми побудуємо сучасну інфраструктуру, відродимо колишню славу і промислову міць Донбасу", - підсумував Ю.Бойко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ